Cihat Yaycı’dan kritik uyarı: Bütün denizlerimizi kaybetmemize yol açabilir!

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, katıldığı canlı yayında Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay ile ilgili çok konuşulacak sözler sarf etti.

19 Şubat 2023 Pazar 18:15
Cihat Yaycı’dan kritik uyarı: Bütün denizlerimizi kaybetmemize yol açabilir!

Tv100'de ekranlara gelen 'Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması Deprem Özel' programına konuk olan Doç. Dr. Cihat Yaycı, Kahramanmaraş depreminin vurduğu Hatay'la ilgili kritik ifadeler kullandı.

"HATAY’DA BİR DEĞİŞİM, KAYIP BÜTÜN DENİZLERİMİZİ KAYBETMEMİZE YOL AÇABİLİR"

Kahramanmaraş depreminin vurduğu Hatay'la ilgili Yaycı "Mavi Vatan haritasının çizeri olarak söylüyorum İskenderun, Hatay Mavi Vatan’ın Doğu Akdeniz’deki kalbidir. İskenderun ve Hatay’da bir değişim, kayıp bütün denizlerimizi kaybetmemize yol açabilir, o kadar kritiktir." dedi.

"LİMANLARIN ÇÖKMESİ YARDIMLARI DA DURDURUR"

Beklenen büyük İstanbul depreminin etkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yaycı "İthalat ve ihracatımızın %90’ını deniz yoluyla yapıyoruz. Bunun %52’si İstanbul limanı ve çevre limanlarından yapılıyor. Bu limanların çökmesi demek ithalat ve ihracatımızı, dışarıdan gelecek yardımları da durdurur." ifadelerini kullandı.

"SAVUNMA SANAYİMİZİ ÇÖKERTİR"

Dündar'ın "Beklenen İstanbul depreminin askeri yönden ne tehlikesi olur?" sorusuna Yaycı "Donanma Komutanlığı, 2 tane askeri tersanemiz, 78 taneye yakın Türk Savunma Sanayii tersaneleri burada. Buradaki bir deprem en azından denizcilik açısında savunma sanayimizi çökertir" diyerek yanıtladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63