Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depreme dair son bilgileri paylaşıyor.

08 Şubat 2023 Çarşamba 20:30
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan önemli açıklamalar

Oktay'ın açıklamalarından satır başları:

Atom bombası sayısındaki bir afeti yaşıyoruz. Afet bölgesindeki vatandaşlarımız için seferber olmuş durumdayız. Sahada artçı depremlerin sayısının 790 olduğunu görüyoruz. Arama kurtarma faaliyetleri noktasında hem içeriden hem dışarıdan katkı vermeye devam ediyoruz. Vinç en büyük ihtiyaçlardan biri şuan itibariyle 900'ü geçmiş durumda. Şuanda odaklandığımız iller Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş. Diğer illerimizden kaydırma yapıyoruz. Barınma hizmetlerine baktığımızda afet bölgeleri dışında 1 milyon 60 bin kadar kapasite oluşturduk. Hatay Havalimanı'nda onarım çalışmaları devam ediyor. 66 ülkeden gelen 5 bin 309 arama kurtarma ekipleri sahada. Deprem bölgesinde 5 bin 531 araç ve iş makinesiyle çalışıyor

Doğalgaz ana iletim hatlarında sorunları çözmeye devam ediyoruz. 9 ana hattaki tüm arızaların bakımı tamamlandı. Tüm afet bölgesine kontrollü bir şekilde doğalgaz vermeye başlıyoruz. 

Haberleşmedeki sıkıntılar sabaha kadar çözülecek. Akaryakıt konusunda herhangi bir sorunumuz kalmadı. 

Refakatsiz çocuklar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımız bizim için kıymetlilerimiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63