Cumhuriyet'ten 2.4 milyar Avroluk yalan! Bakan Karaismailoğlu sosyal medyadan cevap verdi

Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara-Niğde Otoyolu için "2.4 milyar Avro garanti ödendi" şeklindeki iddiası bizzat Bakan Karaismailoğlu tarafından yalanlandı: 24,6 milyon avro garanti ödendi.

25 Mart 2022 Cuma 22:30
Cumhuriyet'ten 2.4 milyar Avroluk yalan! Bakan Karaismailoğlu sosyal medyadan cevap verdi

Cumhuriyet Gazetesi Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan Ankara-Niğde Otoyolu ile ilgili yaptığı haberde 2020 yılı için ödenen garanti miktarına ilişkin astronomik bir rakam yer aldı. Görsel olarak da otoyolun daha açılmadan önceki fotoğrafını kullanması dikkat çekti.

"Ankara-Niğde Otoyolu için 2020’de 2.4 milyar Avro garanti ödendi." ifadesinin yer aldığı habere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medyadan cevap verdi.

Karaismailoğlu paylaşımda "Bizde icraatlar, Onlarda yalanlar BİTMİYOR!" notuyla gerçek rakamın 24,6 milyon avro olduğu bilgisini aktardı.

MUHALEFETIN İLKE EDİNDİĞİ GOEBBELS'İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Gerçek ile Cumhuriyet Gazetesinin açıkladığı rakam arasında fark Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels "Kitleleri etkilemek istiyorsanız ortaya bir yalan atın. Ama kocaman bir yalan olsun. İkinci kriter çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar edin. Ve ardından o kitlelerin o yalanı gerçekmiş gibi nasıl kucakladığını otur seyret." söZlerini hatırlattı.

Erdoğan'a veryansın eden Kılıçdaroğlu Yap İşlet Devret'i böyle savunmuştuErdoğan'a veryansın eden Kılıçdaroğlu Yap İşlet Devret'i böyle savunmuştu

Yap/İşlet/Devret projelerinde dikkat çeken detay! Yüzde 20 olduğu ortaya çıktıYap/İşlet/Devret projelerinde dikkat çeken detay! Yüzde 20 olduğu ortaya çıktı

Muhalefetin iddiasını çürüten kupür! 1915 Çanakkale köprüsü ile zengin olmak istememişlerMuhalefetin iddiasını çürüten kupür! 1915 Çanakkale köprüsü ile zengin olmak istememişler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63