Deprem bölgesinde son durum

Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. İşte deprem sonrası son gelişmeler...

20 Şubat 2023 Pazartesi 21:00
Deprem bölgesinde son durum

Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde şiddetli iki deprem meydana geldi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6,4

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 20:04'te yaşanan depremin büyüklüğü 6,4 olarak ölçülürken derinliği ise 16,74 kilometre olarak belirlendi. Sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

3 DAKİ SONRA 5,8'LİK BİR DEPREM DAHA YAŞANDI

6,4 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Hatay'ın Samandağ ilçesinde saat 20.07'de 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 5,8'lik depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirlendi.

HASARLI BİNALAR YIKILDI

Şiddetli sarsıntıların ardından ağır hasarlı olan binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların panik halinde olduğu görüldü. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceğine yönelik uyarılar yapılıyor.

KUZEY AFRİKA'YI BİLE ETKİLEDİ

Bu akşam yaşanan Hatay merkezli depremler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden de hissedildi.

BİNALARIN ÇEVRESİNDEN UZAKLAŞIN

Depremin ardından AFAD, hasarlı binalara girilmemesi, riskli yapılardan uzak durulması konusunda vatandaşları uyardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Twitter'daki hesabından, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63