Deprem döneminde de boş durmadılar! Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimi

Vatandaşlarımızı manipüle etmek adına yıllardır çalışmalar gerçekleştiren Ekşi Sözlük, deprem döneminde de boş durmadı. Ekşi Sözlük ortaya attığı çeşitli yalanlarla Türkiye'de kaos çıkarmayı hedefledi.

18 Şubat 2023 Cumartesi 18:00
Deprem döneminde de boş durmadılar! Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimi

   Haber7-Özel

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremlerin ardından kurtarma çalışmaları 13. günde devam ederken, bir yandan da sosyal medya yalanları ortaya atılmaya devam ediliyor. Depremin ilk gününden bu yana onlarca yalan ortaya çıkarılırken, daha önce de birçok yalanın merkezi olan Ekşi Sözlük yine başrolde yer aldı.

KAOS ÇIKARMA GİRİŞİMİ

Geçtiğimiz yıllarda İslam’a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) yönelik hakaretlerin yer aldığı ve tepkilere rağmen kaldırmadığı Ekşi Sözlük’te deprem yalanları ortaya atılmaya başlandı. Devletin tüm kurumlarının ve neredeyse tüm STK'ların bölgede olmasına rağmen Ekşi Sözlük inanılmaz başlıklarla deprem döneminde vatandaşları manipüle ederek toplumda önem arz eden kişilere yönelik itibarsızlaştırma çalışmaları ve kaos çıkarma girişiminde bulundu.

İŞTE EKŞİ SÖZLÜK'TE YAPILAN DEZENFORMASYONLARDAN BAZILARI

"Bülent Arınç'ın darbe çağrısı"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 6 Şubat Maraş Depremleri’nin ardından devlet bürokrasisinin yurttaşların yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin "ivedilikle" ertelenmesi gerektiği çağrısında bulundu. Bülent Arınç, 13 Şubat’ta, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 2024’te yerel seçimlerle birleştirilerek düzenlenmesi gerektiğini söylemişti.

Arınç'ın seçim açıklamasının ardından Ekşi Sözlük'te "Bülent Arınç'ın darbe çağrısı" başlığıyla gündem açıldı. Başlık altında Arınç'ın açıklamalarının açık bir darbe çağrısı olduğu iddia edildi. Aynı başlık altında "savcılar, darbeci bülent arınç hakkında gerekeni yapacaktır." ifadeleri kullanıldı.

"Enkaz kaldırma işinin malum çeteye verilmesi"

Ekşi Sözlük'te atılan diğer bir yalan ise enkaz kaldırma işleminin bazı inşaat firmasına verilmesi oldu. Devlet tüm imkanlarıyla bölgede çalışmalarını devam ettirirken Ekşi Sözlük, deprem öncesi olduğu gibi ismi geçmeyen bazı firmaları hedef gösterdi. 


"Makineyle girersen bir çok insanı öldürürsün"

Arama kurtarma ekiplerinin 13. günde bile tek bir canlı çıkar umuduyla arama kurtarma çalışmalarını yürüttünü söylemeyen Ekşi Sözlük, "Makineyle girersen birçok insanı öldürürsün" diyerek enkaz altındaki insanların umursanmadığını ve iş makineleriyle enkazların kaldırıldığını iddia etti.


"Depremin 3. gününde enkaza iş makinesi çıkartmak"

Diğer bir başlıkta da bir öncekine benzer bir yalan dolaşıma sokuldu. arama kurtarma çalışmaları bugün bile devam ediyorken, depremin 3. gününde enkaza iş makinesi çıkartıldığı iddia edildi.


"Tayyip Erdoğan'ın depreme müdahaleyi engellemesi"

Depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen, Ekşi Sözlük yazarları Cumhurbaşkanı'nın depreme müdahaleyi engellediği yalanını söyledi.


"Afette askerin 3 gün kışlada bekletilmesi"

Deprem haberinin duyulmasının hemen ardından binlerce Mehmetçik'in bölgeye sevk edilmesine rağmen Ekşiciler, askerlerin 3 gün boyunca kışlada bekletildiğini söyledi.


"Hükümetin İspanyol arama kurtarma ekibini kovması"

İspanya'dan gelen arama kurtarma ekiplerinin günler süren çalışmaları sonrası ülkelerine dönüşlerini çarpıtan Ekşi, bu ekiplerin hükümet tarafından kovulduğu yalanını ortaya attı. Ancak İspanyol ekipleri ülkelerine dönerken Türkiye'den duydukları memnuniyeti dile getirerek "Halk en zor döneminde bize çok cömert ve misafirperver davrandı" dedi. 


"Ahbap derneğine çökecekleri gerçeği"

Ekşi'de atılan bir yalan da Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile ilgili oldu. Ekşi Sözlük yazarları bu derneğe devlet tarafından el konulacağını iddia etti. 


"Gönüllülerin kurtarmasına afad'ın çöktüğü iddiası"

Depremzedelerin enkazdan çıkarılma işlemini sağlık ekiplerinin yapmasının doğru olduğundan bihaber olan Ekşiciler, gönüllülerin enkazlarda çalıştığını ancak çıkarma aşamasına gelindiğinde AFAD ekiplerinin geldiğini söyledi.


"Canlı insan bulunan enkazda moloz temizlenmesi"

Ekiplerin günlerdir yemeden içmeden en ufak sesi bile değerlendirerek çalıştığının herkes tarafından görülmesine rağmen, Ekşi yazarları canlı insan bulunan enkazda moloz temizlemesi yapıldığı yalanını ortaya attı. 


"Kolluk kuvvetlerinin sahaya işkence için dönmesi"

Deprem bölgesinde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için bulunan güvenlik güçlerimize de iftira atıldı. Ekşi Sözlük'te kolluk kuvvetlerinin vatandaşlara işkence etmek için bölgeye gönderildiği yalanı yazıldı.

AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER

Ekşiciler, deprem günü camilerden sela okuyanlara, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik de ağza alınmayacak sözler sarf etti.




VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

Ekşi Sözlük tarafından yapılan bu girişimler vatandaşların büyük tepkisini çekti. Çok sayıda vatandaş Ekşi Sözlük yazarlarına ve bu yazıları yayınlayan yöneticilerine tepki göstererek şikayetçi oldu. Şikayetçi olan vatandaşlar dilekçelerini sosyal medya hesaplarından yayınladılar.




 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63