Deprem sonrası düğmeye basıldı! Tekneyle kaçarken yakalandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yıkılan binalardan sorumlu olan kişilere yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

16 Şubat 2023 Perşembe 10:00
Deprem sonrası düğmeye basıldı! Tekneyle kaçarken yakalandı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınan 39 şüpheliden aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

AA'nın haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma devam ediyor.

"OLASI KASTLA ÖLDÜRMEK"

Bu kapsamda yıkılan binalarla ilgili tespit edilen "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınan 39 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 15 zanlı çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "olası kastla öldürmek" suçundan tutuklandı, 22'si adli kontrol tedbirleri olmak üzere 24 kişi serbest bırakıldı.

Firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

KAHRAMANMARAŞLI MÜTEAHHİT ARKADAŞININ EVİNDE YAKALANDI

Kahramanmaraş'ta yaptığı binanın yıkılması sonucu Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ahmet Say hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ekiplerin takibi sonrası Say, Bodrum'da arkadaşının evinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürülen Say, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Ahmet Say'ın soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'a götürüleceği bildirildi. 

ADANA'DA YIKILAN BİNALARIN MÜTEAHHİTLERİ ADLİYE'DE

Deprem nedeniyle Adana’da yıkılan 11 binanın müteahhit ve inşaat mühendislerinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli adliyeye sevk edilirken, 4 şüphelinin de sorgusu devam ediyor. 

BAZI BİNALARDA DENİZ KUMU KULLANILMIŞ

Öte yandan binaların enkazından alınan örneklerin, incelemesinin sürdüğü bildirildi. Yapılan ön incelemede binalardan bazılarında deniz kumu kullanıldığı, beton kalitelerinin ise düşük olduğu öne sürüldü.

TEKNEYLE KAÇARKEN YAKALANDI

Kahramanmaraş'ta yıkılan binalarla ilgili soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan bir müteahhit, Marmaris açıklarında tekneyle yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63