Depremde 7. gün mucizesi: 153. saatte Adıyaman'da Rukiye adlı bir kadın daha kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da facianın 7. gününde de mucizevi haberler gelmeye devam ediyor.

12 Şubat 2023 Pazar 13:00
Depremde 7. gün mucizesi: 153. saatte Adıyaman'da Rukiye adlı bir kadın daha kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

153. SAATTE BİR KADIN DAHA KURTARILDI

Adıyaman'daki arama-kurtarma çalışmalarında adının Rukiye olduğu belirtilen bir kadın, enkazdan yaralı olarak kurtarıldı.

152. SAATTE GELEN MUCİZE: 22 YAŞINDAKİ RABİA KIRMIZI VE KIZ KARDEŞİ ELİF ENKAZDAN YARALI OLARAK KURTARILDI

Adıyaman'da, enkaz altından sesi gelen ve yoğun kurtarma çalışması yürütülen 22 yaşındaki Rabia, sonrasında da kız kardeşi Elif Kırmızı enkazdan yaralı olarak kurtarıldı.

152. SAATİN MUCİZESİ: 7 YAŞINDAKİ HACI AHMET

Adıyaman’da arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Narlıkuyu Apartamanı enkazında yürütülen yoğun çalışmalar sonucu 7 yaşındaki Hacı Ahmet sağ olarak kurtarıldı.

64 YAŞINDAKİ MÜZEYYEN ÖFKELİ 150. SAATTE KURTARILDI

Defne ilçesinin Armutlu semtinde, depremde yıkılan Öfkeli Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan AFAD, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuna bağlı arama kurtarma ekipleri, göçük altında bir kişinin sağ olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine hemen kurtarma çalışması başlatan ekipler, depremin 150. saatinde 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli'yi, enkaz altından sağ çıkarmayı başardı.

150. SAATTE 10 YAŞINDAKİ ÖMER SAĞ OLARAK KURTARILDI

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da, arama kurtarma ekipleri, depremin 150. saatinde anne ile küçük oğlu Ömer enkazdan kurtardı.

150. SAATTE BİR MUCİZE DAHA

Hatay'da deprem enkazında kalan Müzeyyen teyze, kurtarma çalışmalarının 150'nci saatinde yaralı olarak kurtarıldı.

150. SAAT MÜJDESİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var!" diyerek küçük bir kız çocuğunun enkaz altından sağ olarak kurtulduğunu açıkladı.

Hatay merkezde 150. saatte 2-3 yaşlarında bir çocuk kurtarıldı, UMKE ekipleri tarafından sağlık kontrolü için Hatay Sahra hastanesine götürüldü.

Videoda, ekiplerin kurtarma çalışmasının ardından sedyeye alınan ve soğuktan titreyen kız çocuğu ile görevliler arasındaki diyalog yer aldı.

149. SAATTE GELEN MUCİZE

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalan kişi 149. saatte sağ çıkarıldı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede sevk edilen arama kurtarma ekipleri, Antakya ilçesinde enkazda kalan canlara umut oluyor.

Taramalar sırasında 6 katlı Mutlular Apartmanı yıkıntılarının arasında hayat belirtisine rastlayan ekipler, ses teması kurulmasının ardından çalışmalarını burada yoğunlaştırdı.

Çeşitli arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra askeri personel ve Romanya'dan gelen ekiplerin destek verdiği çalışmalar, yaklaşık 5 saat sürdü.

Ekipler, yoğun uğraşlar sonucu ulaştığı 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül'ü depremin 149'uncu saatinde kurtarmayı başardı.

İlk kontrolleri yapılan Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.

145. SAATTE 13 YAŞINDAKİ HANIM GÜLLÜ ENKAZDAN KURTARILDI

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 13 yaşındaki kız çocuğu enkazdan 145 saat sonra sağ çıkarıldı.

144. SAATTE KÜÇÜK KIZ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin yıkıcı etkisine maruz kalan Adıyaman'da yine bir mucize gerçekleşti. Besni ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarında 9-10 yaşlarındaki Hanım adındaki küçük kız çocuğu, ekiplerin yoğun çabaları sonucu 144. saatte enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

142. SAAT

HATAY'DA ENKAZ ALTINDA KALAN MELTEM ÖĞRETMEN 142 SAAT SONRA KURTATILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en ağır yıkımı oluştuğu Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarının 142’inci saatinde 32 yaşındaki Meltem öğretmen 8 katlı binanın enkazından sağ olarak kurtarıldı. Genç öğretmenin kendisini kurtaran ekiplerden ilk isteği çay oldu.

Depremin en fazla hasara yol açtığı merkezlerin başında gelen Hatay’da devlet ve vatandaş iş birliğinde arama kurtarma ve yardım faaliyetleri yoğun bir şekilde yürütülüyor. Arama kurtarma çalışmalarının 6’ıncı gününün son saatlerine girilirken, Hatay’ın merkez Antakya ilçesinden bir sevindirici haber daha geldi. Ekinci Mahallesi İnönü Caddesi numara 128 adresinde bulunan 8 katlı Alya Uçar Apartmanının enkazında yürütülen çalışmalarda, 32 yaşındaki Meltem öğretmen sağ olarak kurtarıldı. Ses gelmesi üzerine kamu kurumları, madenciler ve gönüllüleri katıldığı çalışmayla kurtarılan kadın öğretmen, 142 saat sonra enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edildi.

İLK İSTEĞİ ÇAY OLDU

Meltem öğretmenin kurtarılma anlarına şahitlik eden Konyalı gönüllü İsa Demir, “Konya’dan gelip gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Daha önce 2-3 bölgede çalışmıştık, son olarak buraya geldik. Ses geldiği ihbarı üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Sesi gayet iyi geliyordu. Madenci arkadaşlar, duvarı delerek kendisine ulaştığında ilk isteği çay oldu. Bilinci yerinde ve sağlık durumu gayet iyiydi” dedi.

140. SAAT

KAHRAMANMARAŞ'TA ENKAZ ALTINDAN BİR KİŞİ 140 SAAT SONRA KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'taki bir enkazdan, depremden 140 saat sonra bir erkek yaralı kurtarıldı.

Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı'ndaki 11 katlı Gözde Sitesi'nin 3. katında yaşayan 26 yaşındaki Suriyeli Mohammed Habip'ten ses alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

Yaklaşık 12 saat süren çalışmanın ardından ekipler, enkaz altında kalan Habip'e yaralı olarak ulaştı.

Kepçe kovasına bağlanarak enkazdan aşağı indirilen Habip, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kendisine ulaşıldığı sırada Yasin-i Şerif okuduğu belirtilen Habip'in su istediği kurtarma ekibine "İnsanlar beni görsün Allah'ın büyüklüğünden ibret alsın." dediği duyuldu.

Depremzedenin enkazdan çıkarılışı sırasında tekbir getirmesi üzerine kurtarma ekipleri ve alanda bulunanlar da tekbir getirdi.

140. SAAT

7 AYLIK BEBEK 140 SAAT SONRA KURTARILDI

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da enkaz altında kalan 7 aylık Hamza bebeğe, 140 saat sonra sağ ulaşıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesine giden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yıkıntılar arasında hayatta kalanlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay'ın Antakya ilçesi Kışla Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde yıkılan bir apartmanın enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler, çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekiplerin 140 saat sonra enkazdan kurtarmayı başardığı 7 aylık Hamza bebek, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

138. SAAT

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ENKAZDAN ÇIKARTILDI! KOMUTANIN ELİNİ ÖPTÜ!

Yapılan çalışmalarda 138. saatte enkaz altında kalan Abdülkerim Amca ekiplerin yoğun çalışması sonucu kurtarıldı. Abdülkerim Amca'nın ailesinden 3 kişinin daha kurtarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

138. SAAT

Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan anne, baba ve oğullarına 138 saat sonra sağ ulaşıldı.

Kentte depremlerin ardından yıkılan Kiraz Apartmanı'nda arama kurtarma faaliyeti yürüten ekipler, enkazdan ses alınması üzerine çalışmaları yoğunlaştırdı.

Ekiplerin çalışması sonucu baba Celal, eşi Yasemin ve oğulları Ensar Taşhan, depremden 138 saat sonra sağ çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Arama kurtarma ekipleri, ailenin sağ çıkmasını birbirlerine sarılarak kutlarken ailenin yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı.

137. SAAT

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK 137 SAAT SONRA KURTARILDI

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da enkaz altında kalan 6 yaşındaki çocuğa 137 saat sonra sağ ulaşıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesine giden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yıkıntılar arasında hayatta kalanlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler, çalışmalarını bir noktada yoğunlaştırdı.

Ekipler, çalışma sonucunda 6 yaşındaki çocuğu, 137 saat sonra yıkıntıların altından kurtarmayı başardı.

Çocuk, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

136. SAAT

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'daki bir enkazdan, depremden 136 saat sonra bir kadın kurtarıldı.

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AFAD, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve UMKE'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda arama kurtarma ekibi, Antakya ilçesi Saraykent Mahallesi Türkmen Başı Caddesi'nde yıkılan 6 katlı Melek Apartmanı'nda dinleme çalışması yaptı.

Enkaz altında bir kişinin olduğunu saptayan ekipler, depremden 136 saat sonra 57 yaşındaki Macide Hakemati'yi enkazdan sağ çıkardı.

Sedyeyle ambulansa taşınan yaralı kadın, hastaneye kaldırıldı.

136. SAAT

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da enkaz altında kalan bir kişiye, 136 saat sonra sağ ulaşıldı.

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Rüstem Tümer Paşa Caddesi'ndeki bir binanın enkazında sabah saatlerinden itibaren çalışma yürüten ekipler, göçük altından ses almaya çalıştı.

Uzun uğraşlar sonucu enkaz altında bir kişinin hayatta olduğunu belirleyen ekipler, çalışmalarını bir noktada yoğunlaştırdı.

Zamana karşı yarışan ekipler tarafından 136 saat sonra yıkıntıların altından kurtarılan ve isminin Abdullatif olduğu öğrenilen 52 yaşındaki kişi, sağlık personelince hastaneye kaldırıldı.

135. SAAT

Türkiye Taş Kömürü (TTK) kurtarma ekibi depremin 135. saatinde Adıyaman Karapınar mahallesinde bir kadın ve bir erkeği sağ olarak kurtardı.

135. SAAT

Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarında 135. saatte Hedil isimli genç kız enkaz altından kurtarıldı.

133. SAAT

BU SEFER UMUDUN ADI 'ALİYE'

Hatay'da 2 yaşındaki Aliye Dağlı, 133 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı 

NEHİR, ANNESİ VE BABASIYLA ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta depremden 133 saat sonra enkazdan kurtarılan kızımız Nehir, annesi ve babası aynı saat içinde enkazdan çıkarıldı.

132. SAAT

MUCİZENİN ADI 'ÜLKÜ'

Kahramanmaraş Elbistan'da 20 yaşındaki genç kız için kurtarma çalışması neticelendi ve  'Yaşıyorum' diye bağırdıktan sonra kurtarma ekibinden su isteyen Ülkü kurtarıldı.

6 YAŞINDAKİ İREM HAYATA TUTUNDU

Hatay’ın Belen ilçesinde yıkılan apartmanın altında kalan 6 yaşındaki İrem’in sağ olduğunu belirledi. Konya AFAD ekipleri, uzun uğraşlar sonucu İrem’e ulaşarak, depremden 132 saat sonra enkazdan kurtardı. İrem'in annesi Halime isimli kadının ise depremin ilk günü sağ kurtarıldığı öğrenildi.

BABA-KIZ BİRLİKTE ÇIKARILDI

Gaziantep’te 4 yaşındaki Şengül, 132. saatte enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Şengül'ün babası da enkazdan çıkarıldı. Baba UMKE ekiplerine 'Eşimi de bulun' dedi.

131. SAAT

ILGIN DA KURTARILDI

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, depremin 131. saatinde 7 yaşındaki Ilgın isimli kız çocuğunu enkazdan sağ çıkardı

129. SAAT

NURDAĞI'NDA SALTUK BUĞRA

129 saatin sonunda Gaziantep Nurdağı'nda Saltuk Buğra enkaz altından kurtarıldı.

NİZİP'TE ALMUSA ÇIKARILDI

Asrın felaketinin yaşandığın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 25 yaşındaki Büşra Almusa, 119 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. 

128. SAAT

2 AYLIK BEBEK KURTARILDI

Hatay Kırıkhan'da 2 aylık bebek, 128 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

ÜLKÜ İÇİN UMUTLU BEKLEYİŞ

Elbistan'da 20 yaşındaki genç için kurtarma çalışması sürüyor. Enkaz altındaki Ülkü 'Yaşıyorum' diye bağırdıktan sonra kurtarma ekibinden su istedi.

127. SAAT

YENİ MUCİZE! 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Adıyaman'da yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Adıyaman'da 7 katlı Özer Apartmanı'nın enkazında kalan Kazım Kaya sağ olarak çıkarıldı. Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman'da enkaz altında kalan uzman çavuş ve eşi ise 128 saat sonra kurtarıldı.

125. SAATTE HALİME TEYZE KURTARILDI

122 saat sonra 55 yaşındaki Maşallah Çiçek'in enkazdan kurtarılmasının ardından 125. saatte ise 83 yaşındaki Halime Gürbüz de enkazdan sağ olarak çıkarıldı  

MADENCİYE TEŞEKKÜR

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Armutçuk Müessesesi'nde görevli maden işçileri, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde enkaz altında kalan Halime Gürbüz'ü, depremin 125'inci saatinde kurtardı. Sağ çıkarılan Gürbüz, kendisini teskin etmeye çalışan maden işçisini yanağından öpüp, teşekkür etti. Ayağının kırık olduğunu söyleyen Halime Gürbüz, hastanede tedaviye alındı. 

119. SAAT: ETTİĞİ DUAYI ANLATTI

Hatay merkezde 13 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından 119. saatte çıkarılan Hatice Yargıt enkaz altında ettiği duayı sağlık görevlisine anlattı. Hatice Yargıt, “Rabbim sen Hz. Yusuf’u aç ve susuz bırakmadın, beni de bırakma.” dedim.

 Asaf Bebek ve annesi PAK ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kurtarıldı Asaf Bebek ve annesi PAK ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kurtarıldı

Deprem bölgesinde mucize kurtuluşlar! 122. saatte kurtarıldıDeprem bölgesinde mucize kurtuluşlar! 122. saatte kurtarıldı

60 saat sonra kurtarıldı: İlk sözü 'dışarısı daha soğuk' oldu!60 saat sonra kurtarıldı: İlk sözü 'dışarısı daha soğuk' oldu!

102 saat sonra gelen mucize... Aynı aileden 6 kişi sağ çıkartıldı102 saat sonra gelen mucize... Aynı aileden 6 kişi sağ çıkartıldı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63