Depremde şehit düşen kamu çalışanlarının sayısı açıklandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin akabinde 43 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremlerde kamu çalışanları da Hakk'a (C.C.) yürüyenler arasındaydı. İşte, kamu kurumlarının şehitleri!

23 Şubat 2023 Perşembe 21:00
Depremde şehit düşen kamu çalışanlarının sayısı açıklandı
  • HABER 7

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde yaşanan depremlerden ötürü 43 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. 100 binin üzerinde yurttaşımız yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Depremde hayatını kaybedenler arasında kamu kurumu çalışanları da vardı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TRT Haber yayınına katılarak 100 personelin şehit düştüğünü şu sözlerle açıkladı: "Şu ana kadar maalesef 100 silah arkadaşımızı kaybettik. 2 arkadaşımıza henüz ulaşılamadı, yoğun çalışmalar var"

Bakan Akar, Suriye'den geldiği iddia edilen mülteci dalgasını yalanlayarak şu ifadelere yer verdi:

"Yani buna da şimdi yapılacak şey cevap vermemek. Burada biz bu işin kaynağını öğrenmek için biz bizzat raporlarını aldık. Hudut Birlikleriyle konuştuk, Hudut karakollarıyla konuştuk, vatandaşlarla konuştuk. Depremden etkilenen Suriyeliler ülkelerine dönüyorlar. Askerler görevde, gece gündüz sınır hattında. Ayrıca İHA'larla kontrol ettik, böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Sınır hattından geçilmesi söz konusu değil."

KURUMLARIN ŞEHİT SAYILARI

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı dışında diğer kamu kurumlarının deprem bölgelerinde şehadet şerbeti içen personel sayıları da kamuoyuna aktarıldı. Buna göre, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı'nın 70 jandarma personelinin; Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 214 polisin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden 24 personelin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden 9 kişinin ve AFAD'dan 10 insanımızın şehit düştüğü öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63