Diplomatik krize neden olmuştu! Hafter ile görüştü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'nın başkenti Trablus'ta uçaktan inmeyi reddederek geçtiği Bingazi kentinde ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter ile bir araya geldi.

17 Kasım 2022 Perşembe 18:30
Diplomatik krize neden olmuştu! Hafter ile görüştü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bingazi'de ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter ile görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Görüşmeden fotoğraf paylaşan Bakan Dendias, Libya'da barış ve istikrarın sağlanması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.
 

Yunan Bakan Dendias'tan diplomatik küstahlık! Libya'dan çok sert açıklamaYunan Bakan Dendias'tan diplomatik küstahlık! Libya'dan çok sert açıklama


DİPLOMATİK KRİZE NEDEN OLMUŞTU

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile görüşmek üzere geldiği Trablus Uluslararası Havalimanında uçaktan inmeyi reddetmişti. Libya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yunan Dışişleri Bakanı’nın son günlerde Libya devletinin çıkarlarına yönelik benimsediği akıl dışı politikalara ve pozisyonlara rağmen Libya Dışişleri Bakanlığı, kendisine 17 Kasım 2022 tarihinde Trablus'u ziyaret izni verdi. Diplomatik usule göre Libya Dışişleri Bakanı kendisini bekliyordu. Ancak Yunan Bakan sürpriz bir şekilde uçaktan inmeyi reddetti ve hiçbir açıklama yapmadan geri döndü” ifadeleri kullanılmıştı.
Dendias daha sonra Hafter'in kontrolündeki Bingazi'ye geçmişti.



YUNAN BASININ İDDİALAR

Yunan basını ise Dendias’ın Trablus'ta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Trablus hükümetinin üyeleriyle bir araya gelmeme şartıyla, sadece Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile görüşmek istediğini, Trablus hükümetinin Dışişleri Bakanı Manguş’un kendisini beklediğini öğrenince Menfi ile görüşmesini iptal edip Bingazi’ye geçtiğini aktardı.

MANGUŞ TÜRKİYE İLE HİDROKARBON ANLAŞMASINA İMZA ATMIŞTI

Dendias’ın görüşmek istemediği Libya Dışişleri Bakanı Manguş, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırasına imza atmıştı.
Atina yönetimi, Trablus hükümetinin görev süresinin sona erdiğini ve ülkenin geleceği için bağlayıcı olan uluslararası anlaşmaları imzalayamayacağını iddia ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63