Elbistan'ı çaresiz bırakan detay: Tüm iş makinaları saatler önce ilçeden ayrılmış

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem sonrası her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Halkın enkaz başında iş makinesi talebinin neden anında karşılanamadığı ortaya çıktı.

16 Şubat 2023 Perşembe 08:45
Elbistan'ı çaresiz bırakan detay: Tüm iş makinaları saatler önce ilçeden ayrılmış

HABER7 - ÖZEL

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin merkez üslerinden biri olan Elbistan'ta yıkımın en büyük olduğu noktalardan biri şehrin ekonomisinin yüzde 80'ini sağlayan güneşli Mahallesi'ndeki Ahmet Karacabey caddesi oldu. İlk depremde sadece 3-4 binanın yıkıldığı Elbistan, iş makinelerini yıkımın çok olduğu bölgelere gönderdi. İkinci depremin merkez üssü olan ilçede iş makinesi kalmadığı için enkazlara müdahale edilemedi.  

Haber7'ye açıklamalarda bulunan Elbistan'lı depremzede Tebernüş Bey "Pazarcık merkezli ilk depremde burada sadece 3-4 bina yıkıldı. İlçede bulunan iş makinaları hızlıca ilk depremde yıkımın olduğu bölgelere gitti. Kimse bu kadar büyük ikinci bir deprem beklemiyordu. Elbistan merkezli ikinci depremde ilçemiz nerdeyse tamamen yıkıldı ve iş makinalarımız maalesef burada değildi.

Burada sadece eski binalar yıkılmadı, birçoğu halen ayakta. Ama 2,5 milyona satılan yeni binalardan çok yıkılanlar oldu. Müteahhitler ilk yaptıkları projelerde evleri güzel ve sağlam yapıp reklam yapıyor ama daha sonra kalite düşüyor. Bu depremde bunu açıkça gördük. Aynı adamın yaptığı 20 yıllık bina ayakta yenisi yıkıldı. Kurtulan vatandaşlarımız ilçeden gitti. 150 bin nüfuslu ilçede 50 bin kişi bile kalmadı. Bir yanda acılarımız diğer yanda ise bunda sonra ne olacak sorusu var? Devletimize güveniyoruz,  ilk gün sorunlar vardı ama daha sonra her yerden yardımlar geldi. Gıda ve kıyafet sıkıntısı yok ama tuvalet ve duş sıkıntısı devam ediyor.  Rusya Ukrayna'ya bir yıldır bomba atıyor bunun 10'da 1'i kadar hasar olmadı." dedi.

DEPREMDEN ÇOK YAĞMACILARA ÜZÜLDÜK

Ahmet Karacabey Caddesi esnaflarından bir mağaza sahibi ise "Gerçekten görülmemiş bir deprem yaşadık. Bu cadde Elbistan'ın kalbiydi. İlçe ekonomisinin yüzde 80'i burada dönüyordu. Şimdi bir tane bina ve iş yeri kalmadı.

Elbistan çok zengindi, her şeyimiz vardı şimdi hiç bir şeyimiz kalmadı. Deprem belki her şeyimizi yıktı ama bizi ondan daha çok bu yağma olayları oldu. İlk gece burada bir lokma ekmekle bekledik. Bir gece bir şey yemezseniz bir şey olmaz. Ertesi gün her şey gelmeye başladı. Ne gerek vardı bunlara." açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63