Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Yunanistan'ın Türk jetlerine tacizine çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İleri gidersen bedeli ağır olur" dedi. Erdoğan, Adalar'daki işgalin Türkiye'yi bağlamadığını vurgulayarak, "Bir gece ansızın gelebiliriz" diye konuştu.

03 Eylül 2022 Cumartesi 16:15
Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da düzenlenen Teknofest Karadeniz'de konuştu. 

Yunanistan'ın Türk jetlerine tacizine tepki gösteren Cumhurbaşkanı, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı!Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı!

ABD, S-300'ler sebebiyle Yunanistan'a yaptırım uygulamayacakABD, S-300'ler sebebiyle Yunanistan'a yaptırım uygulamayacak

Başkan Erdoğan hadlerini bildirdi: Askeri olarak ne dengimiz ne de muhatabımız...Başkan Erdoğan hadlerini bildirdi: Askeri olarak ne dengimiz ne de muhatabımız...

EGE DENİZİ'NDE DÜŞMANCA HAREKET

Yunanistan, S-300 hava sistemlerini kullanarak NATO görevini icra eden Türk F-16'larına radar kilidi atmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın "düşmanca hareket" ettiğini belirtmişti.

YUNANİSTAN İLK DENEMEYİ 2013'TE YAPTI

Rus yapımı S-300 sistemi 1997-1998 yıllarında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Kıbrıs’a konuşlandırılmak istenmiş ancak Türkiye’nin itirazları sonrasında 1999 yılında Yunanistan’ın Girit Adası’na konuşlandırılmıştı.

Yunanistan’a ait S-300 Hava Savunma Sistemi, 4 sistem ve 8 fırlatma rampasından teşkil edilmiş olup füze menzili yaklaşık 80 mildir. Yunanistan, sistemin ilk denemesini 2013’teki “White Eagle” tatbikatında yapmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63