Erdoğan’ı Netanyahu ve Miçotakis’e benzetmek “çam ile çardağı devirmek”tir

Hasan Öztürk

13 Eylül 2022 Salı 12:45
Erdoğan’ı Netanyahu ve Miçotakis’e benzetmek “çam ile çardağı devirmek”tir

“Al birini vur ötekine” diye güzel bir deyimimiz var. 6’lı masanın iki iri partisinin iki liderinin söylemlerini gördükçe deyim tam da onları anlatıyor.

Çünkü, durup durup öyle bir dil kullanıyorlar ki muhalefet edelim derken, “Çam ile çardağı deviriyorlar!”

2021 yılının Mayıs ayında, İyi Parti lideri Meral Akşener, Erdoğan’ı eleştireyim derken kantarın topuzunu öyle bir kaçırmıştı da hepimizin nutku tutulmuştu!

AKŞENER, “ERDOĞAN Bİ NEVİ NETANYAHU”

Şöyle demişti Akşener, “Gözümüzün önünde kadınlar, çocuklar katlediliyor. Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı.” (18.05.2021)

Akşener, o konuşmasında İsrail’in eski Başbakanı katil Netanyahu’u eleştiriyormuş gibi yapmış, ama nereden aklına geliyorsa… Ya da kim aklına sokuyorsa Netanyahu’nun isminin yanına Sayın Erdoğan’ın ismini de iliştirivermişti.. “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Netanyahu!”

İktidardan gitmemek için çoluk çocuk, kadın sivil öldüren Netanyahu’nun Erdoğan’ın taktiği ile iktidardan gitmediğini “Bir anlamda” diyerek ima etmişti. Ardından da Erdoğan’ın memleketi Rize’ye giderek büyük bir provokasyona imza atmıştı.

Akşener yetinmedi, Mayıs 2022’de bu kez, 2. Abdülhamid’i hedef aldı. Üstüne bir de Erdoğan’ı “Dönemin Abdülhamid’i” ilan etti.  Akşener, Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı, tekleşmeye, tek adamlığa doğru giden bir sisteme başkaldırı, buranın öznesi eğer Abdülhamid ise, eğer arkadaşlar öyle diyorsa, bugünün öznesi de Recep Tayyip Erdoğan’dır ifadelerini kullandı.

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

Sözün  başında dedik ya “Al birini vur ötekine” diye… CHP lideri Kılıçdaroğlu Akşener’den geri kalır mı?

Kalmadı tabii ki!

Türkiye, Ege’de son dönemde Yunanistan’ın olağanüstü kışkırtmalarına karşı sağ duyulu ama kararlı bir tutum sergiliyor.

Türkiye’nin hakları konusunda Erdoğan en üst perdeden Yunanistan’ın anlayacağı dilden konuşarak, “Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.

Türkiye’nin hakları konusunda kararlı bir duruş sergileyen Erdoğan ile ilgili İyi Parti lideri Akşener’in, “Netenyahu” benzetmesinin neredeyse bir benzerini bu kez CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptı.

KILIÇDAROĞLU, “EDOĞAN İLE MİÇOTAKİS AYNI”

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı,

“Bu Yunanistan meselesi ve savaş tamtamları ile ilgili… Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak bir noktası var; ikisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist, savaş kartına oynuyor.”

Akşener, “Bi nevi Netanyahu” demişti, Kılıçdaroğlu, “Bi nevi Miçotakis” diyor!

Türkiye’nin çıkarları ve hakları mı?

Kimin umurunda?

Erdoğan bir bakıyorsunuz katil Netanyahu, bir bakıyorsunuz Miçotakis, 6’lı masanın iki iri partisinin lideri açısından.

Tabii İzmir Belediye Başkanı’nın, “Saray” diyerek başlayıp, “Dalalet ve hıyanet” ile devam eden konuşmasında ima yollu göndermelerini hiç hesaba katmıyoruz.

Muhalefetin iki büyük partisinin liderinin Erdoğan saplantısının geldiği son durum budur!

Yunanistan’ın Ege’deki haklarımızı gasp etmeye çalışması, Amerika’nın kışkırtması, kimin umurunda!

Yanılıyor muyuz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63