Fahrettin altun uyardı, Haluk Levent de isyan etti! Deprem üzerinden mide bulandırdılar...

Hatay'daki depremlerin ardından sosyal medya üzerinden kirli bir algı operasyonuna kalkışıldı. Asılsız ihbarlar ve eski deprem görüntüleriyle halkı galeyana getirmek gruplar sahte ve bot hesaplarla işe koyuldu...

21 Şubat 2023 Salı 08:15
Fahrettin altun uyardı, Haluk Levent de isyan etti! Deprem üzerinden mide bulandırdılar...

Hatay'da yaşanan depremlerin ardından yapılan asılsız ihbarlarla ekipler yanlış adreslere yönlendirilirken bot ve fake hesaplar tarafından eski deprem görüntüleri kullanılarak algı operasyonu yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yasal işlemler ivedilikle başlatılacaktır" dedi.

Yapılan asılsız ihbarlarla ilgili AHBAP kurucusu Haluk Levent'ten de sitem dolu bir açıklama geldi...

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremle birlikte 10 ilde oluşan ağır hasarlar giderilmeye çalışılırken Hatay'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Bu yeni depremle birlikte hasarlı binalar yıkılırken arama kurtarma çalışmaları da yeniden başladı. Ancak enkaz altında kalan vatandaşlara yardıma koşan saha ekipleri yine bir dezanfermasyonla karşı karşıya kaldı. 

ESKİ GÖRÜNTÜLER VE SAHTE İHBARLAR

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, sosyal medyada paylaşılan bazı yardım ihbarlarının gerçek olmadığını vurgularken servis edilen bazı görüntülerin ise eski deprem görüntülerine ait olduğunu belirtti. 

FAHRETTİN ALTUN: YASAL İŞLEMLER İVEDİLİKLE BAŞLATILACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Asılsız ihbar ve gerçek dışı haberlerle her türlü çalışmaya engel olan ve vatandaşlarımızı panikleterek toplumu infale sürükleyen içerikler, ilgili güvenlik birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Gerek görülen durumlarda yasal işlemler de ivedilikle başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

ASLAN DEĞİRMENCİ: KİRLİ BİLGİLERİN YÜZDE 80'İ BOT VE FAKE HESAPLAR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Birim Koordinatörü Aslan Değirmenci de konuyla ilgili yaptığı açıklamada "4 saat içerisinde, gerçekleştirilen asılsız ihbar ve kirli bilgilerin yaklaşık % 80’i bot ve fake hesaplar tarafından gerçekleştirildi. Bot hesapların yayılımını sağlayan gerçek hesapların ise geçmiş paylaşımları incelendiğinde yaklaşık % 11’inin bilinçli diğerlerinin ise yardım etme çabasıyla yaptıkları görülüyor. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yapay zeka tabanlı yazılımların desteğiyle, bot hesapların merkezini araştırmaya devam ederken, operasyonlarda kullanılan çok sayıda fake hesabın kimlik tespitlerini belirleyip işlem başlattı." ifadelerini kullandı.

HALUK LEVENT DE İSYAN ETTİ

Sosyal medya hesabından iletilen bazı yardım ihbarlarına ulaştıklarını açıklayan AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent, "Ahbap arama kurtarma şu 4 ayrı adrese gittiler ama ihbarlar asılsız çıktı. Lütfen yapmayalım dicem ama lütfen’lik değil vicdani bi durum bu" sözleriyle istem etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63