Firma suçunu kabul etti: Mama fiyatlarına müdahale edildiği ortaya çıktı

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, mama fiyatlarına müdahale yapıldığını açıkladı. Küle, firmanın ihlali kabul ettiğini söyledi.

26 Haziran 2022 Pazar 17:15
Firma suçunu kabul etti: Mama fiyatlarına müdahale edildiği ortaya çıktı

Mamada fiyatlara müdahale edildiği ortaya çıktı. Bunu cuma günü Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle ilk kez açıkladı. Küle, “Mama sektöründe soruşturmaya devam ettiğimiz teşebbüs uzlaşma başvurusu yaptı. İhlali kabul etti” dedi. 

'FİRMA KABUL ETTİ'

Küle, “Oradaki ihlal yeniden satış fiyatının tespitiydi. Satış noktalarında fiyatlara müdahale etmemesi gerekir. Firma bunu kabul etti. Kendisine uzlaşma oranını tebliğ ettik haber bekliyoruz. Oranımızı kabul ederlerse dosyayı sonlandırmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.  

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, mama fiyatlarında yapılan müdahaleyi ve vatandaşların ne yapması gerektiğini anlattı.. Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Birtakım firmalar tam rekabet ortamında nedense mücadele etmek istemiyorlar, kolayı buluyorlar. Aralarında anlaşıp piyasayı birlikte belirliyorlar. Bazen de tedarikçi firma kendi satış noktalarına müdahale ediyor. A firması daha önceki fiyattan aldığı ürünü rafında ucuz satarken yeni fiyatla zamlanmış alan B firması ben nasıl bu fiyattan satacağım diyor. 

Tüketicinin sigortası olan rekabet ortamını ihlal ediyorlar. Daha önce bunu bankalarda görmüştük. En son zincir marketlerde gördük. Kira fiyatları arttı, şimdi ekmek fiyatları artıyor unla da oynuyorlar. Unla ilgili soruşturma da devam ediyor. Yumurta fiyatları bir ara çok uçtu. Rekabet Kurumu devreye girdi fiyatlar makul seviyeye geldi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63