Fitch: Depremin mali faturası 4 milyar dolar

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremin mali faturasının 4 milyar dolar olacağı tahmininde bulundu

09 Şubat 2023 Perşembe 15:15
Fitch: Depremin mali faturası 4 milyar dolar

Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. 16 milyon kişinin yaşadığı 10 şehri etkileyen depremler binlerce binayı yıktı. İki büyük depremde 14 bin 351 kişi hayatını kaybetti, 63 bin 794 kişi ise yaralandı. 

Fitch, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremin mali faturasının 2 milyar doları geçmesinin beklendiğini, zararın 4 milyar dolara ve daha fazlasına ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Depremden etkilenen bölgelerdeki düşük sigorta bedellerine dikkat çeken Fitch, sigortalanan tutarların "çok daha düşük", "belki yaklaşık bir milyar dolar" olduğu tahmininde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63