Halk TV'nin "Diyanet İşleri Başkanlığı elemanı görmedim" yalanı böyle çökertildi

CHP destekli Halk TV'nin deprem özel yayınına Adıyaman'dan bağlanan muhabir Ferit Demir'in "Bir tane Diyanet İşleri Başkanlığı elemanı görmedim" şeklindeki yalanı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın paylaşımlarıyla ters yüz edildi.

15 Şubat 2023 Çarşamba 19:45
Halk TV'nin
  • HABER 7

Türkiye, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını yekvücut olmuş bir şekilde sarıyor. Bölgede kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, uluslararası dernekler ve arama-kurtarma ekipleri gecelerini gündüzlerine katarak çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu süreçte dezenformasyon barındıran içeriklerin sayısında görülmemiş bir artış yaşandı. 

Fahrettin Altun'dan çok çarpıcı açıklama! Yalan haber sayısı şaşkına çevirdiFahrettin Altun'dan çok çarpıcı açıklama! Yalan haber sayısı şaşkına çevirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın araştırmaları neticesinde, 10 günlük sürecin sonunda 6 bin 200 yalan veya yanıltıcı haber yayınlandığı aktarıldı. Bu haberlerin biri de Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarını hedef alıcı nitelikte hazırlanmış ve Halk TV kanalında ekrana getirilmiş bir içerikti.

YALANIN DANİSKASI!

Halk TV'de yayınlanan "Kayda Geçsin" programında Adıyaman'dan canlı yayına bağlanan muhabir Ferit Demir, bölgede faaliyette bulunan onlarca din görevlisini görmezden gelerek: "Mesela ben günlerdir buradayım. Bu bölgedeyim. Bir tek Diyanet İşleri Başkanlığı elemanı görmedim. Gören varsa çıksın söylesin. Diyanet'in 140 binden fazla elemanı var. Bir tek ekibi olmaz mı? Acaba bu eğitim verilmedi mi? Hiçbir şey yapmasalar, o insanlara su verseler, çay dağıtsalar... Tek bir tane Diyanet İşleri Başkanlığı elemanı görmedim" şeklinde gerçeği yansıtmayan bir yorumda bulundu.

Günlerdir Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları üzerinden oluşturulmaya çalışılan kirli algıya ise üst kademeden cevap verildi. Başkanlığın Basın Müşaviri Burak Orhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada: “Adıyaman’da 1500 görevlimiz gece gündüz demeden depremin yaralarını sarmak için görev yapıyor" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan kolaj haline getirilmiş videonun devam eden bölümünde Türkiye Diyanet Vakfı Ordu Arama-Kurtarma ekibinin 114'üncü saatte bir vatandaşımızı kurtardığı anlar yer alıyor.

Cengizhan Cevahiroğlu'nun sunumuyla TRT Haber kanalında yayınlanan görüntülerde, AFAD ve TDV'nin koordineli bir şekilde çalıştığı ve 10 yaşındaki Mesut'un enkazdan çıkarıldığı anlar öne çıkıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri, bölgede arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra defin işlemlerinde, cenaze merasimlerinde; sıcak yemek dağıtımında ve halkın ihtiyaç duyduğu tüm noktalarda diğer ekiplerle aynı rolü üstleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63