Hatay'ın yıkılmayan tek ilçesinde dikkat çeken ayrıntı! CHP geldi, kural delindi!

Depremde Hatay'da hasar almayan tek ilçe olarak öne çıkan Erzin'de CHP'nin algısı kısa sürdü. Erzin'i 10 yıl yöneten AK Parti'li başkanın binalara 4 kat sınırı koyduğu, CHP'li başkanın ise 7 kata kadar imar ruhsatı verdiği ortaya çıktı.

19 Şubat 2023 Pazar 16:15
Hatay'ın yıkılmayan tek ilçesinde dikkat çeken ayrıntı! CHP geldi, kural delindi!
  • Haber7 - ÖZEL

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle bölgedeki 11 ilimizde çok sayıda bina yıkıldı. Bölgedeki birçok yerleşim alanı büyük hasar görürken Hatay'ın Erzin ilçesinde deprem nedeniyle tek bir binanın yıkılmaması dikkat çekti.

2009-2019 yılları arasında AK Parti belediyeciliğinin yönettiği ilçede 2019 yerel seçimleriyle göreve gelen CHP'li Başkan Ökkeş Elmasoğlu, yıkım olmayışını kendi politikalarına bağlamıştı. Görevde sadece 3 yıl geçiren Elmasoğlu, "Bazen 'Memlekette tek doğru adam sen misin' dediler. Depremden üç gün önce bir vatandaş selamımı almadı. Vicdanım rahat" demişti.

Gerçekler ise bambaşka çıktı.

10 YIL AK PARTİ YÖNETTİ, 4 KAT KURALI GETİRİLDİ

Edinilen bilgilere göre, 2009-2019 yılları arasında Erzin'i yöneten AK Parti'li Kadir Şimşek'in göreve gelir gelmez imar ruhsatını 4 kat olarak sınırladığı öğrenildi. 10 yıl boyunca bütün ilçede uygulanan "azami 4 kat" kuralının yalnızca geniş caddelerde 1 kat esnetildiği, bunun yanı sıra tavizsiz olarak bütün ilçe genelinde uygulandığı belirlendi.

CHP GELDİ KURAL DELİNDİ

2019'daki yerel seçimleri kazanan CHP'li Ökkeş Elmasoğlu'nun ise göreve gelir gelmez "4 kat" uygulamasını lağvederek 7 kata kadar ruhsat verdiği tespit edildi.

Haber7'ye özel açıklamalarda bulunan Erzin'in 10 yıllık eski belediye başkanı Kadir Şimşek'in konuya ilişkin söylemleri şöyle...

AK Partili Erzin Eski Belediye Başkanı Kadir Şimşek

ELMASOĞLU’NUN AÇIKLAMASINA ‘ŞOV’ CEVABI

Hatay'ın Erzin ilçesindeki belediye faaliyetlerine ilişkin konuşan AK Parti'li Kadir Şimşek, CHP’li Elmasoğlu’nun sözlerini “şov” olarak değerlendirdi.

AK Parti'li Şimşek, “Kendi döneminde pek bina da yapılmadı. 10 yıl imar planını ben yaptım. 4 katlık ruhsatı veren benim. Mal sahipleri ve müteahhitler sağlam yaptı. Yapı denetim denetledi. Olay bu. CHP’ninki biraz şov oldu bence.” dedi.

“BEN 4-5 KATIN ÜZERİNE RUHSAT VERMEZKEN CHP DÖNEMİNDE 6-7 KATA ÇIKARILDI”

Kendi döneminde müteahhitler ile yapı denetim şirketleri de dahil deprem yönetmeliğine uyulduğunu vurgulayan ve 4-5 kat üzerine müsaade etmediğini dile getiren AK Partili Şimşek, “2009’da 4 kat yapmıştık. 2011’de sadece cadde üzerinde 5 kat yapmıştık. CHP’li başkan geldiğinde 6-7 kata çıkarttı. Ben görevde kalsaydım yine ruhsatı 4 kata düşürecektim” diye konuştu.

Elmasoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Kadir Şimşek, “Bunun belediye ile bir alakası yok. Yapı denetim şirketleri geliyor kontrol ediyor.” dedi.

DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Bölgeye giden Diriliş Postası muhabiri Furkan Erten, CHP’li Elmasoğlu’na yakın bir isimle görüştüğünü söyledi. İddiaya göre, CHP'li ismin Elmasoğlu döneminde 10 bina yapıldığını ve bunların da hasarlı olduğunu belirtti. Elmasoğlu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yönlendirdiği öne sürüldü.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63