Hedef yine Kızılay, yine yalan manşet! 'Konteyner üretilmiyor' dediler, 3 kat üretim çıktı

Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için seferber olan Kızılay'a yönelik iftira sağanağına bir yenisi daha eklendi.

12 Şubat 2023 Pazar 19:45
Hedef yine Kızılay, yine yalan manşet! 'Konteyner üretilmiyor' dediler, 3 kat üretim çıktı
  • HABER7

İnsani faaliyetleri dünya çapında yankı uyandıran Türk Kızılay’ın Kahramanmaraş depremiyle ilgili hummalı faaliyetleri baltalanmak isteniyor. Muhalefet medyası, her konuda olduğu gibi asrın depremiyle ilgili de milletin gözbebeği olan kuruluşları hedef almaya devam ediyor.

Marjinal sol çizgide olup, PKK’ya “terör örgütü” diyemeyen Birgün gazetesinin Kızılay’ı hedef alan bugünkü haberi yalan çıktı. Birgün’ün 1. sayfasından “Kızılay konteyner fabrikasını kapatmış”, 4’üncü sayfasından “Kızılay rezaleti” başlıklarıyla servis ettiği haberde, Malatya’daki ülkenin en büyük konteyner fabrikasının sahibi Kızılay’ın depremzedeler için konteyner üretmediği, afetler için hiç konteyner stoklamadığı ve fabrikaya bir “kebapçıyı” torpille müdür yaptığı öne sürülmüştü.

Birgün gazetesinin yalan haberi.

Deprem sürecinde bütün ahlaki değerleri ayaklar altına alan muhalif basın kuruluşlarının öne sürdüğü bütün iddialar gibi bu haber de yalan çıktı.

FABRİKA İŞÇİLERİ DE AFETZEDE

Edinilen bilgilere göre, söz konusu fabrika 30 yıldır atıl durumda bekleyen bir “vagon fabrikası”ydı. Kızılay, bu eski binayı yıkarak yerine Kızılay Sistem Yapı Fabrikası’nı inşa etti. Fabrikanın açılışı 3 ay önce yapıldığı ve kısmi olarak üretime başladı.

ÜRETİM DEVAM EDİYOR

Kızılay’ın 82 futbol sahası büyüklüğündeki Sistem Yapı Fabrikası’nın yıllık 72 bin adet konteyner üretim kapasitesine sahip olduğu kaydedildi. Kızılay Sistem Yapı Fabrikası, depremden önce talep eden bütün kurum ve kuruluşlar için kısmi konteyner üretimine başladı.

Ancak depremle birlikte Malatya’da bulunan fabrikanın çalışanlarının afetzede durumuna geldiği, birçoğuyla iletişime geçmekte bile güçlük yaşandığı belirlendi.
Akabinde Kızılay’ın bütün personellerle irtibata geçerek aileleriyle birlikte fabrika binasına yerleştirerek üretime kaldığı yerden devam ettiği öğrenildi.

DEPREM DOLAYISIYLA ÜRETİM 3 KAT ARTTI

Afet bölgesindeki koordinasyon çalışmaları kapsamında Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın Sistem Yapı Fabrikası’nı ziyaret ettiği ve konteyner üretiminin maksimum seviyeye çıkması için talimatlarda bulunduğu bildirildi.

Başkan Kınık, depremin 3’üncü günü olan 9 Şubat’ta yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Kızılay Sistem Yapı konteynır üretim kapasitemizi üç katına çıkarıyoruz. Yaraları el birliğiyle saracağız” ifadelerini kullandı.

KEBAPÇI DEDİKLERİ MÜDÜR ODTÜ’LÜ VE DOKTORA SAHİBİ

Normal üretimin 3 kat arttığı fabrikayı “hiç konteyner üretmiyor” diye haberleştiren Birgün gazetesinin, fabrika müdürüyle ilgili iddiasının da gerçeği yansıtmadığı saptandı.

Kızılay Sistem Yapı Fabrikası’nın “kebapçı” tarafından değil; ODTÜ mezunu, sektörde 30 yıllık tecrübesi bulunan ve aynı zamanda bu alanda doktorası olan bir genel müdür tarafından yönetildiği kaydedildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63