İftiralara doymayan Ümit Özdağ'dan görülmemiş pişkinlik!

Twitter'dan yayınladığı "telefon çalan Suriyeli" görüntüsü yalan çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, büyük bir pişkinliğe imza atarak özür dilemeyeceğini hedefe koyduğu kişinin özür dilemesi gerektiğini söyledi.

11 Şubat 2023 Cumartesi 17:15
İftiralara doymayan Ümit Özdağ'dan görülmemiş pişkinlik!

Türkiye şiddetli depremlerde binlerce canını kaybetmiş, yüzyılın en büyük felaketiyle uğraşırken, bazı siyasetçiler de sorumsuz açıklamalarıyla gündeme geliyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu isimlerin başında yer alıyor.

TÜRK VATANDAŞI VE DEPREMZEDELERE YARDIM EDİYOR

Özdağ, dün sosyal medya hesabı üzerinden deprem bölgesinden bir görüntü paylaştı. "Suriyeli bir kişi itfaiye personelinin telefonunu çalıyor" ifadesiyle paylaşım yapan Özdağ'ın araştırmadan, bilmeden paylaştığı kişinin Türk vatandaşı olduğu ve depremzedelere yardım ettiği ortaya çıktı.

Ümit Özdağ'ın iftira attığı genç, depremzedelere yardım eden Türk vatandaşı hafız çıktı!Ümit Özdağ'ın iftira attığı genç, depremzedelere yardım eden Türk vatandaşı hafız çıktı!


Özdağ'ın paylaşımı sonrası açıklama yapan Genç, "Ümit Özdağ'ın yaptığı provokatörlüktür.  Ben Türk Vatandaşıyım. Hırsız hiç değilim, ben Diyanet Vakfı'nda hafız biriyim. 2-3 gündür depremzedelere yardım götürüyoruz." dedi. Bu açıklama sonrası Özdağ tweetini silmek zorunda kaldı. 

"NİYE ÖZÜR DİLEYEYİM KARDEŞİM"

Yaşanan olayın ardından Özdağ, gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına katıldı. Yayında Özdemir, hafız gencin açıklamalarını izleterek "Ümit bey ne diyorsunuz? Suriyeli değilmiş. Bir özür dilemeyi düşünür müsünüz mesela" diye sordu. Özdağ bu soruda sorumluluğu üzerinden atarak haberi bir gazeteden aldığını, gazetenin özür dilemesi gerektiğini söyledi. Özdağ, "Hayır. Niye özür dileyeyim kardeşim. Kimden özür dileyim neden özür dileyeyim. Bir gazete yayınlamış ben de gazeteden aldım. O zaman gazete özür dilesin." açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Özdağ, hedef gösterdiği kişinin Suriyeli tercümanlara verilen mavi giysiyi giydiğini iddia ederek, "Kendisi özür dilesin" dedi.

İLK İFTİRASI DEĞİL

Türkiye tek yürek olmuş depremin yıkımıyla mücadele ederken Ümit Özdağ'ın yaptığı ilk sorumsuzluk ise bununla sınırlı değil. Özdağ, bir kişi daha çıkarmak için uyumadan, yemeden canla başla çalışan kurtarma ekiplerine de iftira atmaktan kaçınmadı. Özdağ, dün katıldığı Veryansın TV'nin YouTube yayınında akılalmaz sözler sarf etti. Özdağ, enkazdan önce AK Partililerin çıkarıldığını iddia etti.

Özdağ, "Net söyleyeyim, önce AK Partililer çıkarılıyor. Bunu söylemek istemezdim ama sahada bunu duyuyorsunuz. İnsanlar bunun için bağırıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Burada yapılacak tek şey yetkiyi askere devretmek." dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63