İsrailli işgalciler Gazze savaşı sırasında yasa dışı karakolları genişletti

İşgal altındaki Batı Şeria'daki İsrailli işgalciler; savaş sırasında onlarca yeni yasadışı yol ve karakol inşa etti.

20 Mart 2024 Çarşamba 11:00
İsrailli işgalciler Gazze savaşı sırasında yasa dışı karakolları genişletti

İşgal altındaki Batı Şeria'daki İsrailli işgalciler; savaş sırasında onlarca yeni yasadışı yol ve karakol inşa etti.

FİLİSTİNLİLERİN HAREKETLERİ DAHA ÇOK KISITLANDI

Aktivistler tarafından toplanan veriler ve El Cezire tarafından doğrulanan uydu görüntüleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki işgalcilerin Ekim 2023 ile Ocak 2024 arasında en az 15 karakol ve 18 yol inşa ettiğini gösteriyor. Bu, hem İsrail hem de uluslararası hukuka göre yasa dışı. Buna ek olarak işgalciler yüzlerce metrelik çitler ve çok sayıda barikat inşa ederek Filistinlilerin hareketini daha da kısıtladı.

İsrailli yerleşim faaliyetlerini belgeleyen Peace Now adlı kuruluştan aktivist Mauricio Lapchik, "Savaş olduğunda, yerleşimciler bundan yararlanır ve mümkün olduğu kadar çok ileri karakol kurmaya çalışırlar" dedi.

Doğrulanmış uydu görüntüleri, 7 Ekim'den sonra inşa edilen ve ileri karakolları çiftlikler veya yerleşim yerleri gibi İsrail kontrolündeki diğer bölgelere bağlayan düzinelerce yeni yolu gösteriyor.

Yerleşimciler, Filistinlileri şiddetli bir şekilde korkutarak veya topluluklarının çevresine karakollar ve yollar inşa ederek otlak alanlarına erişimlerini kısıtlayarak işgal altındaki Batı Şeria'daki topraklarından çıkmaya zorluyor ve onları aileleri için güvenlik ve geçim kaynağı arayışına girmeye zorluyor.

SALDIRILAR 3 KATINA ÇIKTI

Bu durum onlarca yıldır yaşanıyor ancak savaşın başlangıcından bu yana kapsamı ve yoğunluğu arttı.

BM, 2023'ün ilk 10 ayında en az 1.038 setter şiddeti vakası kaydetti; bu da günde ortalama üç saldırı anlamına geliyor. Aynı rakam 7 Ekim'den bu yana neredeyse üç katına çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63