İsveç yeni bir provokasyona hazırlanıyor: İslam düşmanı siyasetçiden alçak talep

Türkiye’ye karşı provokatif eylemlerle sık sık gündeme gelen İsveç yeni bir skandala hazırlanıyor. İslam düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan İsveç'in Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için talepte bulundu.

17 Ocak 2023 Salı 13:30
İsveç yeni bir provokasyona hazırlanıyor: İslam düşmanı siyasetçiden alçak talep

İsveç gazetesi Aftonbladet aşırı sağcı Rasmur Paludan’ın önümüzdeki günlerde İsveç'in Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için talepte bulunduğunu yazdı. Bu alçak eyleme İsveç hükümetinin ne cevap verdiği ya da vereceği henüz bilinmiyor.

Art arda gelen skandallarla terör örgütlerine çanak tutan İsveç yeni provokasyonlara hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta İsveç'in başkenti Stockholm'de Başkan Recep Tayyip Erdoğa'a yönelik alçak bir saldırı yapılmıştı. Saldırı sonrası İsveç Başbakanı Ulf Kristerson olayı sabotaj olarak nitelendirmişti. Dün ise İsveç savcısı Lucas Eriksson çirkin olayla ilgili soruşturma başlatma ihtiyacı duymadığını açıklamıştı.

NATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılarNATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılar

YENİ BİR SKANDAL YOLDA

Şimdi ise İsveç gazetesi Aftonbladet, aşırı sağcı ve ırkçı Rasmus Paludan'ın cumartesi günü Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istediğini belirtti. Aynı zamanda gazeteye açıklamalarda bulunan Paludan "İsveç'te Türk de Kürt de istemiyorum. Başvuruyu bugün göndereceğim bakalım ne cevap verecekler?" sözlerine yer verdi.

İSLAM DÜŞMANI

Skandal ifadelerine devam eden Paludan, "Türkler ve Kürtler Müslüman. Bu nedenle onları istemiyorum. Eğer Türk isen Türkiye'de yaşayacaksın" şeklinde yorumlara yer verdi. Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2017 yılından beri Danimarka'da ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmasıyla biliniyor.

Her fırsatta Müslümanlara olan nefretini dile getiren Paludan'ın bir kesimin inancına karşı yaptığı bu saygısızlık karşısında sessiz kalan Danimarka hükümeti geçtiğimiz nisan ayında eylem yapan Paludan'a polis koruması vermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63