İtalyan sahra hastanesiyle ilgili Vali'den açıklama: Asılsız iddialar şevk kırıyor!

Hatay İli Defne İlçesinde koordinasyon Valisi olarak görev yapan Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Defne’de şehir stadyumunda İtalya’dan gelen sağlık ekiplerinin kurduğu 20 yataklı Sahra Hastanesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

22 Şubat 2023 Çarşamba 23:45
İtalyan sahra hastanesiyle ilgili Vali'den açıklama: Asılsız iddialar şevk kırıyor!

İtalyan yetkililerle birlikte Sahra Hastanesinin Defne’ye kurulması süreci ve verilen hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşan Vali Arslantaş, kurulan hastaneden bölgedeki yetkililerin haberi olmadığına dair iddialarla ilgili açıklamada bulunarak, bu tarz asılsız açıklamaların bölgede büyük gayretle çalışan, emek veren tüm görevlilerin şevkini kırdığını belirterek, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

'HASTANE SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN KOORDİNESİNDE'

Vali Arslantaş yaptığı açıklamada; “Defne İlçemizdeki 20 yataklı sahra hastanemizdeyiz. Burayı İtalyan’dan gelen sağlık görevlileri kurdular. Şu anda da İtalyan yönetici arkadaşlarımızla birlikteyiz. Hastanenin İskenderun Limanı’ndan Defne’ye gelişine kadar Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde, yine İl Sağlık Müdürlüğümüzün yer göstermesi ile Valiliğimiz nezaretinde şehir stadyumuna kurulmasına karar verdik. Şu anda 20 yatağı 75 çalışanıyla bunun 20’si doktor, hastane hizmet vermeye devam ediyor.

'DEFNEDE BİR HASTANE VAR ANCAK DEVLETİN HABERİ YOKMUŞ GİBİ ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Sayın İzmir Milletvekilinin söylediği, defnede bir hastane var ancak buradan devletin haberi yokmuş gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim burada kurulan bu hastaneden haberimiz yoksa biz burada ne iş yapıyoruz. Böyle bir şey mümkün olabilir mi. İnsanların yaptıkları emeklere, gayretlere saygı duymak, şevklerini kırmamak gerekiyor. Politize etmemek gerekiyor. İşletilmesini arkadaşlarımız yapıyor. Biz güvenliğini ve diğer alt yapı işlerini yapıyoruz. Biraz sonra trofa işlerini tamamlayıp, jeneratörden de kurtaracağız arkadaşlarımızı. Biz onlarla beraberiz, çok da güzel hizmet ediyoruz. Kendilerine ve İtalyan Hükûmetine de teşekkür ediyoruz.” dedi.

'TÜM TÜRK OTORİTELERİ BİZE YÜZDE YÜZ DESTEK VERDİ'

İtalyan yetkili yaptığı açıklamada; “İtalyan Kardeşlerimizi yaralayan, yaşadığınız bu felaket için, sizlere destek vermek için buradayız. Geldiğim ilk günden, ayak bastığımız ilk andan itibaren, her taraftan olağan üstü destek ve yardım alıyoruz. Sağlık Bakanlığından ilk günden beri bize verilen destek, çadır kurmamızdan, ameliyathaneyi açmamıza kadar, acil bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için herkesten destek aldık. Bütün otoriteler bize yüzde yüz destek verdi. Tüm Türk otoriteleri hastane işleyişi için verdikleri destek için sağolsunlar, yardımları için teşekkür ediyoruz.” Dedi.

CHP'Lİ VEKİL NE DEMİŞTİ?

CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, 17 Şubat'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay'ın Defne ilçesinde İtalyanlar tarafından kurulan Sahra hastanesine Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel dışında hiçbir yetkilinin gelmediği iddiasında bulunarak kurulan hastaneyle ilgili devletin haberinin olmadığını ima etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63