Miçotakis: Türkiye saldırırsa Fransa yardıma koşacak

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, "Akdeniz'de kimin kimi "savaş nedeni" (casus belli) ile tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz" ifadesini kullandı

07 Ekim 2021 Perşembe 17:33
Miçotakis: Türkiye saldırırsa Fransa yardıma koşacak

Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimlerin kaynağı olan Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa ile imzaladıkları savunma anlaşmasına ilişkin provokatif açıklamalarda bulundu.

Miçotakis, Türkiye'yi işaret ederek anlaşmanın, "üçüncü bir ülkeden gelebilecek bir saldırıya karşı" ortak savunmayı öngördüğünü, bir "dış tehdit" durumunda iki ülkenin birbirine yardım etmelerine olanak tanıdığını söyledi.

Yunan başbakan, mutabakatın bugün oylanacağı mecliste yaptığı konuşmada Yunan milletvekillerine seslenerek, "Üçüncü bir tarafın iki devletten birine saldırması halinde askeri yardım olacağı ilk kez net bir şekilde ifade edilmiştir" dedi ve Türkiye'yi net bir şekilde işaret ederek "Akdeniz'de kimin kimi "savaş nedeni" (casus belli) ile tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz" ifadesini kullandı.

Yunan askerleri tatbikat sonrası İzmir'i arkalarına alarak poz verdiYunan askerleri tatbikat sonrası İzmir'i arkalarına alarak poz verdi

 

Yunan meclisinde sadece savunma mutabakatının oylanacağı, anlaşma çerçevesinde Fransa'dan 3 milyar euroya üç fırkateyn satın alma anlaşmasının oylamaya dahil olmadığı belirtiliyor. Yunanistan bu yılın başında da Fransa’dan 18 adet Rafale savaş uçağı alımı için anlaşma imzalamıştı. 

Türkiye, Yunanistan'ın Ege'de karasularını 12 mile çıkarmasını savaş nedeni sayacağını ilan etmişti.

Yunanistan ise uluslararası hukuka göre 12 mil hakkı bulunduğunu savunuyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63