Nefret yuvası Ekşisözlük devrede: 16 yakınını kaybeden depremzedeye kin kustular

Hatay'daki depremde ailesinden 16 kişiyi toprağa uğurlayan afetzedenin devletine ve dinine olan bağlılığını yansıttığı konuşması, Ekşisözlük'teki kin kapısını tekrar araladı. Ekşisözlük yöneticileri ve yazarları, afetzedeye hakaret savurdu.

19 Şubat 2023 Pazar 14:30
Nefret yuvası Ekşisözlük devrede: 16 yakınını kaybeden depremzedeye kin kustular
  • Haber7

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay Samandağ’da 4 oğlunu, eşini, anne-babasını ve 9 akrabasını kaybeden vatandaşın “Kaderimiz bu. Sağ olsun hükümetimiz destekliyor bizi. Reis babamıza inanıyorum.” şeklindeki metanet dolu ifadeleri herkesi duygulandırdı. Ekşisözlük’te ise nefret kampanyası başlatıldı.

'KİN KAPISI' YİNE AÇIK

Sitedeki, “Depremde 4 oğlunu kaybeden adamın reis yorumu” başlıklı bölümde Ekşisözlük yazarları tarafından afetzedeye ağır ifadeler kullanıldı. 18 Şubat’ta açılan başlıkta 47 sayfa boyunca acılı depremzedeye çok sayıda küfür ve hakaret yöneltildi. Ekşisözlük yönetiminin onayladığı yorumlarda, doğrudan site moderatörleri de ağır sözler sarf etti.

Ekşisözlük moderatörlerinden “bluewind” tarafından yapılan yorumda, “Proteo’nun (arama kurtarma köpeği) ölümü bu adamın kaybından daha derinden üzmüştür beni” ifadeleri yer aldı.

Bir diğer kullanıcı ise depremzedeye küfrederek, “Size üzülen z.a.i.nin vicdanini s….. diyorum. İşte öyle bir şey.” diye yazdı.

Depremde 16 yakınını kaybeden depremzedeye Ekşisözlük’te edilen küfür ve hakaretlerden bazıları şöyle:

  • “bildiğin beyni yanmış bu adamın. yazık.”

  • “inanın çok şeyler yazmak istiyorum ama yazamıyorum. bu adam çok hücreli olamaz.”

  • “şoka girmiş herhalde, akıl tutulması derdim ama olmayan şeyin tutulması nasıl olacak.”

  • “bir insanın başına daha kötü ne gelebilir bilmiyorum. aptal filan diyerek geçiştirilmeyecek kadar vahim bir durumda.”

  • “celladına aşık olmuş bir adamın yorumu.”

  • “ister kızın ister kızmayın; çekirdek ailesini, en yakanlarını kaybetmiş ve yeni ev için yalakalık yapıyor. kanım dondu.”

  • “ülkenin cahillik seviyesini hafife almamamız gerektiğini bas bas bağıran bir video işte.”

  • adamın cehaletinden kendisi kadar din adamları olan imamlar da suçludur, İslam diye sünni uyuşturucu madde zerkeden aldatıcılar

"REİSİMİZ İNŞALLAH BİZİ AÇIKTA BIRAKMAZ"

Ekşisözlük’te acısı hiçe sayılarak hakaret edilen depremzedenin, gazeteci Adem Metan’a yaptığı devlete ve dinine bağlılığını yansıtan konuşması şöyleydi:

“Sağ olsun müdürümüzden bizi yalnız bırakmadı, ona çok teşekkür ederim. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor, 8 günden beri bizimle ilgileniyor. Ona nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Aileden 2 kişi çıkardık, amcam var burada oturuyoruz onunla ne yapalım. 4 oğlum, eşim, babam, annem, kardeşim ve ailesi… 16 kişiyi maalesef kaybettik. Allah’tan gelen silinmez ne yapalım kaderimiz bu. Sağ olsun yine de hükümetimiz destekliyor bizi. Allah razı olsun tüm imkanlarıyla bize destek oluyor. İnşallah bu destekler devam eder açıkta kalmayız. Reisimize inanıyorum, tek umudumuz o. İnşallah bize yardımcı olur ve bizi böyle açıkta bırakmaz.”

ÖNCE PROVOKASYON SONRA DELİL KARARTMA

Ekşi Sözlük’te “Depremin ardından baraj patlaması” ve “Suriyeliler KYK yurdunu yağmaladı” şeklindeki kaos amaçlı yalan içerikler de algı oluşturulduktan sonra silindi. Ekşisözlük’teki son 2 haftalık süreçte paylaşımların %70’inin silinerek delil karartması yoluna gidildiği belirtildi.

İşte suç teşkil eden o içeriklerden bazıları:

 

  • Deprem döneminde de boş durmadılar! Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63