O ülkede büyük skandal! Türkiye'deki depremzedeler için toplanan yardımları ateşe verdiler

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedeler için toplanan yardımlar gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

13 Şubat 2023 Pazartesi 20:45
O ülkede büyük skandal! Türkiye'deki depremzedeler için toplanan yardımları ateşe verdiler

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin büyük bir yıkıma yol açmasının ardından birçok ülkede Türkiye için yardım kampanyaları başlatıldı. 

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Marl kentindeki Lenkerbeck semtinde Türkiye’deki deprem felaketinin ardından depremzedeler için toplanan yardımlar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Yerel saatle 01.00 sıralarında meydana gelen çirkin saldırı hakkında soruşturma başlatılırken, çıkan yangın 30 itfaiye eri tarafından 2 saatlik müdahale sonunda söndürüldü.

DEPREMZEDELER İÇİN TOPLANAN YARDIMLARI YAKTILAR

Depremzedeler için toplanan yardımların tamamı kül oldu.

Kundaklama sonucu deprem yardımlarının toplandığı süpermarkette zarar görürken, yardımların bulunduğu yerde asılı bulunan Türk bayrağının ateşe atılması saldırının ırkçı bir saldırı olabileceğini gündeme getirdi.

TÜRK BAYRAĞINI ATEŞE ATTILAR

Recklinghausen Polis Sözcüsü Michael Lesch yaptığı açıklamada, "Şu anda yangının nedeni hakkında bir şey söyleyemeyiz. Güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği görüntüler inceleniyor. Görüntülerde iki kişinin bir Türk bayrağını nasıl indirip ateşe attığını görebiliyoruz. Güvenlik kameralarından alınan videolar değerlendiriliyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63