Önce ölüme sürüklediler, sonra propaganda başlattılar! İskenderun'daki gerçek ortaya çıktı

CHP Milletvekili Alpay Antmen, İskenderun'da muhalif kesimlerce engellenen kentsel dönüşüm üzerinden kara propaganda başlattı. Algı operasyonunun ardından AK Parti'nin mücadelesi ve İskenderun'daki kentsel dönüşüm gerçeği ortaya çıktı.

17 Şubat 2023 Cuma 16:15
Önce ölüme sürüklediler, sonra propaganda başlattılar! İskenderun'daki gerçek ortaya çıktı
  • Haber7- ÖZEL

CHP Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanının, “İskendurun’un riskli bölge ilan edilmesine” karşı çıktığını söyleyip algı operasyonuna soyundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren CHP'li Antmen'in kara propagandası kısa sürede bozuldu ve işin aslı ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan 6 mahalleye yönelik kentsel dönüşüm projesinin Meydan Mahallesi muhtarı tarafından 2015 ve 2017 yıllarında iki kez yargıya taşındığı ve kararın iptal edildiği öğrenildi. 11 yılı aşkın bir süre devam eden yargılama süreci sonrası mahkeme kararı kesinleşince de Cumhurbaşkanlığının kararı iptal etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

CHP'Lİ ANTMEN ALGI OPERASYONU BAŞLATTI

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP Milletvekili Alpay Antmen, Danıştay kararı nedeniyle Bakanlar Kurulu kararını iptal edildiği Cumhurbaşkanlığı kararnamesini paylaştı. 

Çirkin algı operasyonu başlatan Antmen, şu ifadelerde bulundu: 

"Bu Cumhurbaşkanlığı kararını her vatandaşa ulaştırın! Depremde binlerce insanımızı kaybettiğimiz Hatay İskenderun’da afet riski altında alan ilan edilen bölge kararının tam bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldığı kararname. Demek ki deprem kader değilmiş. Çünkü deprem cinayetleri de politiktir!" 

AK PARTİ İKTİDARI 2013'TE TEHLİKEYİ GÖRDÜ VE HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetinin İskenderun'daki 'afet riskli bölgeler' için 2013'te adım attığı belirlendi. 

MUHALİF KESİM KARARA KARŞI ÇIKTI

Medya tarafından da desteklenen muhalif gruplar, Bakanlar Kurulu tarafından afet riski kapsamında alınan karara karşı tepki gösterdi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM MUHALİFLERCE YARGIYA TAŞINDI

Kentsel dönüşüme itiraz eden muhalif kesim, 2015 ile 2017 yıllarında Bakanlar Kurulu kararını iki kez yargıya taşıdı.

Muhalif kesimlerle birlikte Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş tarafından 6 mahalle adına açılan davanın ardından idare mahkemesi tarafından alınan karar 14 Aralık 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürütme durduruldu. 

AK PARTİ HÜKÜMETİ İKİNCİ KEZ KARARI TEKRARLADI

Bakanlar Kurulu bu karara itiraz etti ve söz konusu 6 mahalleyi yeniden 'afet riskli alan' ilan etti. 

Muhalif gruplar ve mahalle muhtarları, bu kararı da yargıya taşıdı.

DANIŞTAY'IN KARARIYLA RİSKLİ BÖLGE İLANI İPTAL EDİLMEK ZORUNDA KALINDI

2022 yılında kesin kararını veren Danıştay, davaya son noktayı koydu. Danıştay'ın verdiği kesin karar sonucu, Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanlığı tarafından iptal edilmek zorunda kalındı. 

MUHTARIN SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş'in kentsel dönüşüm kararının iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklama ortaya çıktı.

Gece gündüz demeden mücadele ettiğini aktaran Muhtar Güneş, İskenderun yerel basınına yansıyan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mahallemiz 2013 yılında bakanlar kurulu kararı ile riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarlığı olarak 2015 yılında Danıştay 14 daire başkanlığına yürütmeyi durdurma ile ilgi dava açtım. Yaklaşık 5 yıl süren dava neticesinde, Danıştay lehimize karar vererek yürütmeyi durdurup kentsel dönüşümü iptal etmişti.

Mahallemiz tekrar bakanlar kurulu kararı ile kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarı ve İskenderun Meydan Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak mahallemizin durumunu izah ederek sıkıntıları arz ettim. Belediye başkanımızın ve Vekilimizin uzun uğraşları sonucunda Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Meydan mahallemiz riskli alandan çıkarılmıştır” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63