Petrol Ofisi, BP Türkiye'yi satın alıyor! Resmi açıklama geldi

Yaz aylarında İngiliz petrol devi BP ile Petrol Ofisi arasında görüşmeler yürütüldüğüne ilişkin açıklamalar basında yer alırken bugün kritik bir gelişme yaşandı. Petrol Ofisi, BP’nin Türkiye’deki akaryakıt dağıtımı işini devralıyor.

16 Kasım 2023 Perşembe 09:15
Petrol Ofisi, BP Türkiye'yi satın alıyor! Resmi açıklama geldi

Petrol Ofisi Grubu BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE GÜVENİMİZ TAM"

Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam”

"ARKADAŞLARIMIZI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu da, “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olan satışın 2024'te tamamlanması bekleniyor.

BAYİ SAYISI 2 BİN 705 OLACAK

Türkiye'de 1912 yılından bu yana faaliyet gösteren İngiltere merkezli BP’nin ülkemizde 770 adet akaryakıt istasyonu bulunuyor.

Mevcut bayi sayısı 1935 olan Petrol Ofisi'nin satın almayla birlikte Türkiye genelinde 2 bin 705 bayisi olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63