Putin gafı unutulmayan Biden'ın çözümü: "Kopya" kağıdıyla çıktı

Putin hakkındaki gafı gündemden düşmeyen ABD Başkanı Biden, aynı duruma düşmemek için önlem aldı. ABD Başkanı, basın mensuplarının karşısına gelebilecek soruların ve cevapların yer aldığı bir kağıtla çıktı.

30 Mart 2022 Çarşamba 16:45
Putin gafı unutulmayan Biden'ın çözümü:

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Putin hakkındaki gafı gündemden düşmüyor. 

Avrupa temaslarının son gününde önce Polonya’nın başkenti Varşova’da Ukraynalı mültecileri ziyaret eden Biden daha sonra halka hitap etmiş ve burada Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili gündem olan ifadeler kullanmıştı.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kast ederek 'Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalamaz' demişti.

ABD'li yetkililer her fırsatta bu açıklamanın 'Rusya’da rejim değişikliği çağrısı' olmadığının altını çizmiş Moskova ise bu sözlere çok sert bir yanıt vermişti.

ABD Başkanı Biden, Putin için 'kasap' dedi! Rusya'dan jet cevap!ABD Başkanı Biden, Putin için 'kasap' dedi! Rusya'dan jet cevap!

Görünen o ki Biden benzer bir gafa imza atmamak için ilginç bir önlem aldı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Biden kürsüye bu konu hakkında gelebilecek sorulara verilecek cevapları içeren bir kağıt ile çıktı.

O anlar çevredeki kameralara yansıdı. Notun başlığının ise 'Zor Putin soruları ve cevapları' olduğu görüldü.

Bu görüntü kısa sürede sosyal medyada viral olurken ABD basını notlar için 'kopya kağıdı' benzetmesi yaptı. Pek çok Cumhuriyetçi siyasetçi bu görüntüyü sert dille eleştirdi.

Söz konusu nottaki birinci soru olan 'Rejim değişikliğini savunmuyorsanız ne demek istediniz? Açıklayabilir misin?'e Biden'ın şu cevabı yazdığı görüldü;

'Bu adamın davranışlarına karşı hissettiğim ahlaki öfkeyi ifade ediyordum. Politikadaki bir değişikliği ifade etmiyordum.'

İLK AÇIKLAMASINI 'HAYIR' DİYE BAĞIRARAK YAPTI

Konu ile ilgili pek çok açıklama yapılırken Biden sonunda sessizliğini bozdu. Pazar günü Washington DC'nin Georgetown semtindeki Holy Trinity Kilisesi'nden ayrılan Biden'a çevredeki muhabirler 'Putin'in görevden alınmasını istiyor musunuz' sorusunu yöneltti.

'Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalamaz' sözlerini hatırlatan muhabirler Biden'dan kısa bir yanıt aldı.

Biden'ın muhabirlere doğru 'hayır' diye bağırdığı duyuldu. İngiliz Daily Mail gazetesi bu gelişmeyi 'Biden'dan U dönüşü' başlığı ile duyurdu.

İşgalden kaçan Ukraynalı mültecilerle de Polonya’nın başkentinde bir araya gelen Biden burada Rusya lideri Putin için “kasap” ifadesini kullanmıştı.

BİDEN KONUŞURKEN NATO SINIRINA İKİ FÜZE

Rus güçleri ise ABD Başkanı Joe Biden’ın temaslarda bulunduğu Polonya’ya 80 km mesafedeki Ukrayna’nın Lviv şehrine hava saldırısı düzenlemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63