Rusya'dan Türkiye'ye Bayraktar TB2 çağrısı! Lavrov taleplerini Çavuşoğlu'na iletti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB2'lerden duydukları rahatsızlığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na iletti.

20 Kasım 2021 Cumartesi 06:52
Rusya'dan Türkiye'ye Bayraktar TB2 çağrısı! Lavrov taleplerini Çavuşoğlu'na iletti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

İkilinin görüşmesinde Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanısıra, bazı bölgesel konuların ele alındığı ifade edilmişti.

Çavuşoğlu ile Lavrov arasında önemli görüşmeÇavuşoğlu ile Lavrov arasında önemli görüşme

TELEFONDA KİEV YÖNETİMİNİ SUÇLADI

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, görüşmede Lavrov'un Çavuşoğlu'na Ukrayna yönetimini "Batılı ortaklarının teşvikiyle ülkenin güneydoğusunda gerilimi tırmandırmakla" suçladığı ve "durumun tehlikeli bir biçimde istikrarsızlaşabileceğini" söylediğini belirtti.

Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladıUkrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar SİHA kullandığını açıkladı

Ukrayna, Bayraktar TB2'yle hedefi 12'den vurdu, Rusya rahatsız olduUkrayna, Bayraktar TB2'yle hedefi 12'den vurdu, Rusya rahatsız oldu

Fransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Bu SİHA'nın Ukrayna'da kullanılmasından endişeliyizFransa'dan Bayraktar TB2 açıklaması: Bu SİHA'nın Ukrayna'da kullanılmasından endişeliyiz

Zelenskiy'den Fransa ve Almanya'ya Bayraktar TB2 cevabıZelenskiy'den Fransa ve Almanya'ya Bayraktar TB2 cevabı

ANKARA'YA SİHA ÇAĞRISI

Rus Dışişleri'nin açıklamasına göre Lavrov Türkiye'ye, "Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri ve teknik işbirliğiyle ilgili endişelerini olabildiğince ciddi bir biçimde ele alması" çağrısı yaptı.

Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri ve teknik işbirliğinin Ukrayna'nın "militarizasyonuna" katkı sağladığı belirtildi.

Rusya'nın Bayraktar TB2 rahatsızlığı: Ukrayna tehlikeli bir oyun oynuyorRusya'nın Bayraktar TB2 rahatsızlığı: Ukrayna tehlikeli bir oyun oynuyor

Son dakika SİHA tepkisi: Türkiye bununla suçlanamaz!Türkiye'den SİHA tepkisi: Ukrayna'ya satış yaptığımız için suçlanamayız

Türkiye'nin başarısı paniğe neden oldu: Putin'den flaş 'SİHA' talimatı!Türkiye'nin başarısı paniğe neden oldu: Putin'den flaş 'SİHA' talimatı!

TB2'LER DONBASS'TA İLK KEZ KULLANILMIŞTI

Kiev, Türkiye'den Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava aracı satın almış, ekim ayı başında da kendi topraklarında Türk SİHA'sı üreten bir fabrika kuracağını açıklamıştı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Donbass'ta vurduğu görüntüleri kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu olay Rusya tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU: UKRAYNA'YA SİHA SATTIK DİYE SUÇLANAMAYIZ

Çavuşoğlu ise, Rus mevkidaşı Lavrov ile G20 kapsamında Roma'da yaptığı toplantıda, Ukrayna'nın kullandığı SİHA ilgili eleştirilere cevap vermiş, bu araçların Türkiye'de üretilmiş olabileceğini ancak kullanımının Ukrayna'ya ait olduğunu, bu nedenle Türkiye'nin suçlanamayacağını söylemişti.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63