Son dakika: ABD'de kritik zirve başladı: F-16 mesajı!

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Blinken'ın gerçekleştireceği heyetlerarası görüşme başladı.

18 Ocak 2023 Çarşamba 22:45
Son dakika: ABD'de kritik zirve başladı: F-16 mesajı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD temasları kapsamında ABD'li mevkidaşı  Anthony Blinken ile bir araya geldi. Görüşmede, Halkbank, F-16, Suriye, Ukrayna, YPG, İsveç/Finlandia NATO üyelikleri, Yunanistan’la ilişkiler gibi başlıkların konuşulması bekleniyor.

BLINKEN: ORTAKLIK RUHU İÇİNDE FİKİR AYRLIKLARINI ÇÖZECEĞİZ

Görüşme öncesinde Blinken, "ABD-Türkiye stratejik mekanizması bizim için büyük önem taşıyor. Yakın müttefiklik ve ortaklık ruhu içinde fikir ayrılıklarını çözeceğiz" açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: F-16 TALEBİNİN KABULÜNÜ BEKLİYORUZ

Çavuşoğlu ise, "F-16 talebimizi tekrar gündeme getireceğiz. Talebimiz sadece Türkiye değil NATO'nun stratejik çıkarları için önem taşıyor. Müttefikler olarak stratejik diyaloğumuzu devam ettireceğiz. Ortak stratejik çıkarlarımız doğrultusunda F-16 talebimizin kabulünü bekliyoruz. Terörle mücadele konusundaki işbirliği beklentilerimizi artıracağız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63