Son dakika: Bakan Soylu Hatay'daki deprem bölgesinde açıklama yapıyor!

Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18'i ağır, 562 kişinin yaralandığını açıkladı.

22 Şubat 2023 Çarşamba 00:00
Son dakika: Bakan Soylu Hatay'daki deprem bölgesinde açıklama yapıyor!

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki afet bölgesinde açıklamalarda bulunuyor.

DEPREMDE 6 KİŞİ VEFAT ETTİ, 562 YARALI

Soylu, İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18'i ağır, 562 kişinin yaralandığını açıkladı.

"Afet bölgesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Acil yıkılacak binalar hemen bir taraftan enkaz kaldırma ekibi bir taraftan da binayı yıkacak ekipler tarafından hemen yıkılacaktır. Acil yıkılacak binalara giriş yasaktır. Dün akşam yaşanan depremler göstermektedir ki artçı depremler devam etmektedir. Kimse bu evlerden kısıtlı süreli ve taşıma yönünde giriş yapıp eşya taşımaya veya bir malını almaya yönelik bir süreç söz konusu değildir, girilemez yasaktır."

KİRA ZAMLARINA İLİŞKİN

"Bu paranın bir hayrını görmezsiniz. Hiçbir hayrını görmezsiniz. İster bizi sevin ister sevmeyin. İnsanlar çocuklarının arzularından, isteklerinden, korkularından kendilerini başka bir yere taşımak isteyecekler. Bugün bir çocuğa sordum korktun mu diye? 'Dişlerim titredi' dedi. Kira zammı yapanlar vicdan sahibi değildir."

KONTEYNER ŞEHİRLERLE İLGİLİ ŞARTLAR...

"Bu konuda uzun zamandır şartlar zincirimiz var. Konteyner şehirlerin sosyal alanları ve yöneticileri vardır. Bu hep böyle olmuştur. Ancak köylerde ihtiyaç olursa ve evide yıkılmışsa, evi yapılana kadar kiraya çıkmıyorsa evinin önüne kadar getiririz. Konteyner evlerde kimler barınabilir? Yıkık ev sahibi olanlar, ağır hasarlı ev sahibi olanlar ve binaları acil yıkılacak bina sahipleri birincil hak sahipleridir."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63