Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT konusunda son sözü söyledi

2 milyon 250 bin kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinin deprem sonrası 1 yıl ertelenmesi tartışmaya açılmıştı. AK Partili üst düzey kaynaklardan alınan bilgiye göre düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM'den yasalaşarak geçmesi bekleniyor

18 Şubat 2023 Cumartesi 17:45
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT konusunda son sözü söyledi

Haber7/Özel

10 ili yıkan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) beklediği düzenleme ilgili bir erteleme olup olmadığı gündeme getirilmişti. Bazı basın yayın organlarında konunun  AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görüşüldüğü ve EYT düzenlemesinin bir yıl ertelenmesi önerisi getirildiği iddia edilmişti.

Haber7.com AK Parti MYK’da konunun gündeme gelmediği bilgisine ulaştı. Ancak MYK toplantısından daha önce konunun  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise, "İnsanlara söz verdik" ifadelerini kullanarak EYT düzenlemesinin mevcut haliyle Meclis’ten geçirilmesi yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.

AK Partili üst düzey kaynaklardan alınan bilgiye göre, Meclis’in bu hafta toplanması halinde EYT’nin de gündeme alınacağı dile getirildi.

TBMM 21 ŞUBAT'TA AÇILACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş 14 Şubat tarihinde twitter hesabından Meclis’in açılacağı tarihle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz.

Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir.

2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLACAK

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli olması, 4 milyon kişinin ise 3-4 yıl içerisinde prim günlerini doldurdukça emeklilik hakkı kazanması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63