Son dakika haberi: Deprem felaketinde bilanço ağırlaşıyor! İşte son durum...

Son dakika.. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da binlerce bina yıkıldı. Deprem felaketinde can kaybı 31 bin 643'e yükseldi.

13 Şubat 2023 Pazartesi 18:30
Son dakika haberi: Deprem felaketinde bilanço ağırlaşıyor! İşte son durum...

Son dakika haberi... AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki şiddetli deprem başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere birçok kentten hissedildi.

Yaşanan felaketin ardından deprem bölgesinde ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

 Deprem bölgesindeki gelişmeleri dakika dakika haberimizden takip edebilirsiniz...

17.15 Bakan Fahrettin Koca, yaptğı son açıklamada "Deprem bölgesinde ilaca erişimi kolaylaştırıyoruz. Geçici/mobil eczanelere imkân veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Bölgede hasarlı olanlar dâhil serbest eczacılara izin veriliyor. Bakanlığımız sağlık birimleri ve sahra eczanelerinde ücretsiz ilaç temini devam edecek." ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİT HASAN ALPARGÜN TUTUKLANDI

16.45 Adana'nın Çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı belirtilen Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

16.43 Hatay'ın İskenderun Limanı’nda depremden sonra çıkan yangında hurdaya dönen depodaki konteynerlerin kaldırılmasına başlandı.

15.45 Şanlıurfa Valisi Ayhan: 340 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 919 kişi taburcu oldu

16.07 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca depremden etkilenen 13 ildeki 236 bin 410 binada hasar tespiti yaptı. Çalışmalar kapsamında 33 bin 143 binada yer alan 153 bin 506 bağımsız birimin, acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

15.25 77 ülkeden personelin sahada olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, '7 ülkeden daha arama kurtarma ekiplerinin ulaşmasını bekliyoruz' dedi.

15.20 Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, konuşmasında dezenformasyon içerikli paylaşımlara dikkat çekerek sosyal medyada ortaya atılan 'baraj taşkını' ve 'hasar' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

"HİÇBİR GENCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

15.15 Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezinde depremzedelerin GSB Yurtlarına yerleştirilmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada "Hiçbir gencimizin mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

14.49 AFAD, İslahiye merkezli 4.6 şiddetinde artçı depremin meydana geldiğini duyurdu.

15.08 Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanıp Mersin'e getirilen 15 bin yaralıdan 12 bini taburcu edildi. Yaralılardan 340'ının tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

13.00 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da konuştu: Yalanlara, iftiralara, algı operasyonlara itibar etmeyin. Yalancılara, sahtekarlara bu tiplere karşı herkes hukuktan yana duruşunu muhafaza etsin. Bütün deprem yaşanan yerlerde cumhuriyet savcılıkları soruşturma başlattı. Hukuk açısından ne tür delil lazımsa değerlendirmesi yapılmakta. Diyarbakır’da 32 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır’da yaklaşık 300 ekip çalışıyor. Diyarbakır’da yaklaşık 200 bin dairede hasar tespit edildi. Diyarbakır’da 344 vefat eden vatandaşımız var.

THY BUGÜN 109 TAHLİYE SEFERİ GERÇEKLEŞTİRECEK 

12.40 Depremzedelerin bölgeden tahliyesi için uçuşlar gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) afetin yaşandığı günden bu zamana kadar bin 2 seferle 165 bin 73 kişinin tahliyesini gerçekleştirdi. Ayrıca bugün planlanan 109 sefer ile 19 bin 878 kişinin tahliyesi gerçekleştirilecek.

CAN KAYBI YÜKSELİYOR

12.08  AFAD: SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 31.643 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 158.165 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: 56 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

10.42 Emniyet'ten yapılan açıklamada "Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 475 hesap yöneticisi tespit edildi. 56 şahıs gözaltına alındı, 14'ü tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı" denildi.

09:38 Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar görünce tahliye edilen binalara girip, hırsızlık yaptığı tespit edilen 10 şüpheli, yakalanarak tutuklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63