Son dakika: İsveç'teki yeni skandal sonrası Türkiye'den sert tepki: 'Belge' çıkışı!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan'da mevkidaşı Gordan Grlic Radman ile ortak basın açıklaması yaptı.

17 Haziran 2022 Cuma 14:00
Son dakika: İsveç'teki yeni skandal sonrası Türkiye'den sert tepki: 'Belge' çıkışı!

NATO'ya üyeliğine Türkiye'nin teröre destek verdiği gerekçesiyle karşı çıktığı İsveç'te binalara terörist başı Öcalan'a ait görseller asılmasına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tepki gösterdi. Çavuşoğlu, ''PKK İsveç'i adeta rehin almış durumda'' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

İsveç'teki son olay terörle mücadelede İsveç kanunlarının ve yetkililerin ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor. Terör örgütü PKK İsveç'i adeta rehin almış durumda... İsveç'in terörle mücadele konusunda somut adımlarını görmek istiyoruz. İki ülkenin üyelik süreciyle ilgili biz iki ülkenin belgelerini yetersiz bulduk. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel'e gidecekler belge üzerinde bir çalışma yapılacak orada.

Türkiye'nin Batın Balkanlar'daki tutumu gayet açıktır. Bölgenin huzurunu, istikrarını ve kalkınmasını detekliyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63