Son Dakika: YÖK Başkanı Özvar üniversite öğrencileri için yeni kararları açıkladı!

Son dakika haberi... YÖK Başkanı Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

17 Şubat 2023 Cuma 14:45
Son Dakika: YÖK Başkanı Özvar üniversite öğrencileri için yeni kararları açıkladı!

SON DAKİKA HABERİ: YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 bahar dönemine dair açıklama yaptı. Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı.

Erol Özvar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye'deki örgün öğrencilerin yüzde 15'i ya bölgede ikamet etmekte ya da eğitim almaktadır. Bu öğrencilerimiz depremden en çok etkilenen kişiler arasındadır. Bu sayılara bakıldığında afetten etkilenen öğrenci sayısının çok yüksek olduğunu görüyoruz.

Öğrenci ve personellerimiz arasında kayıplarımız bulunmaktadır. Çoğu kampüsümüzde yıkım meydana gelmedi. Hasar var ama çoğu bina kullanılabilir durumda.

Şartlar elverişli olması durumda hibrit öğretim seçeneğinin de değerlendirilecek.

BAHAR DÖNEMİ 20 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

YÖK Başkanı Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. 

İŞTE ALINAN KARARLAR!

  • Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek. 
  • Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.
  • Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.
  • Depremden etkilenen öğrenciler, uygulamalı programlarda, birinci derece yakınlarının ikamet ettiği şehirlerdeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63