Tüm Türkiye deprem bölgesinde! TTB ve TMMOB yok

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından tüm ülke depremden etkilenen iller için seferber olurken, Türk Tabipler Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin deprem bölgesinde yer almadığı belirlendi.

15 Şubat 2023 Çarşamba 21:30
Tüm Türkiye deprem bölgesinde! TTB ve TMMOB yok

Türkiye 6 Şubat günü tarihinin en büyük depremleriyle sarsıldı. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde binlerce bina yıkıldı, on binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaşanan korkunç depremin ardından tüm dünyada yardım ve kurtarma seferberliği başladı.

Türkiye'nin tek yürek olarak hareket ettiği deprem sonrası yüzlerce kurum, kuruluş, dernek ve STK bölgeye intikal ederek kurtarma çalışmalarına destek verdi. Ancak olağan günlerde üstüne vazife olmayan işlere karışan 2 kuruluş deprem bölgesinde yer almadığı görüldü.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ

Bu kurumlardan birincisi katıldığı PKK ile iltisaklı bir televizyon kanalında TSK'ya iftira atan, "Terör örgütü PKK propagandası" yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve 2 yıl 18 ay 15 gün hapis cezası verilerek tahliye edilen Şebnem Korur Fincancı'nın başkanlığını yaptığı Türk Tabipler Birliği oldu. 

Depremin yaşandığı günden bu yana yapılan enkaz çalışmalarında hafriyatlardan yayılan asbestin sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısını yapan Türk Tabipler Birliği, deprem bölgesindeki enkaz altındaki vatandaşlarımıza yardıma gelmediği belirlendi. 

Türkiye gündeminde üzerine vazife olmamasına rağmen birçok konuda açıklamalar yapma gereği duyan Türk Tabipler Birliği'nin Türkiye'nin tek yürek olarak hareket ettiği, tüm ülkeden binlerce kurum, dernek ve STK'nın arama kurtarma çalışmaları için bölgeye gittiği günlerde deprem bölgesinde yer almaması tepki çekti. 

TÜRK MÜHENDİS VE MİMARLAR ODALARI BİRLİĞİ

Deprem bölgesinde yer almayan ikinci bir kuruluş ise 15 Temmuz alçak darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmesine tepki gösteren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak tespit edildi. Bilindiği üzere TMMOB deprem bölgesinde yıkılmayan binasıyla gündeme gelmişti. Ancak TMMOB'un, 10 ilimizi etkileyen deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmadığı birçok ilden gelen madenci, belediye personeli ve kurtarma timlerinin yanında yer almadığı belirlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63