Türkiye, ABD'nin bugüne kadar kimseye satmadığı silahı yaptı: Bu silah çok kelle götürür

Milli Muharip Uçak hakkında açıklamalarda bulunan Mete Yarar, Savunma Sanayii Başkanı Demir'in "MMU'yu hangarda tutmaya zorlanıyoruz" dediğini, MMU'nun ABD'nin hiç kimseye satmadığı F-22 klasmanında bir uçak olacağını söyledi.

11 Ocak 2023 Çarşamba 14:00
Türkiye, ABD'nin bugüne kadar kimseye satmadığı silahı yaptı: Bu silah çok kelle götürür

CNN Türk yayınında açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'ın Milli Muharip Uçak'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"F-16  YAKINDA UFAKCIK KALIYOR"

Yarar, "Temel Kotil çok güzel bir cümle kurdu… Diyor ki ne ATAK-2 ne Hürjet ne de Hürkuş, bizim asıl yaptığımız 6.000 mühendis. Asıl başarı bu, bundan sonra her şeyi yapacağız diyor. Ben, o 6000 mühendisi alkışlıyorum ve önlerinde de gerçekten saygıyla eğiliyorum. Bu uçak daha ilk montaj aşamasındayken TUSAŞ yetkilileri içeri girmeme müsaade ettiler ve ben ilk montaj gördüm. Ziyaret sırasında 'Bu uçağı gerçekten yapabileceğinize inanıyor musunuz?' diye oradaki mühendislere sordum. Çünkü uçağı gördüm. F-16 filan yanında ufacık kalır. Neredeyse bir kanadı uçak kadar. Dedim emin misiniz? Hepsi emin olduklarını söylediler." dedi.

Milli Muharip Uçak

GÜNCEL RADARLARA YAKALANMIYOR

İsmail Demir'in 'Milli Muharip Uçağını hangarda tutmakta zorlanıyoruz' dediğini aktaran Yarar, "3 tane önemli cümle aldım. Dedi ki öyle bir uçak yaptık ki kabiliyetleri şimdi ki radarlar tarafından tespit edilemeyecek. Bir diğer cümlesi 'İlk uçuşunu 2023'e çektik' oldu. Son cümlesi ise 'Erdoğan'dan randevu aldık, hangarda tutmakta zorlanıyoruz' dedi. 

F-22 KLASMANINDA BİR UÇAK OLACAK

MMU'nun F-35'ten ziyade F-22 klasmanında bir uçak olduğuna dikkat çeken Yarar "Bu uçak F-22 ayarında bir uçak. Bu F-22'yi ABD, İsrail'e bile satmıyor. Bu Milli Muharip Uçak başımıza çok bela olacak.Bunun gibi yapılar ve teknolojiler bizi oyun kurucu yapar. Oyun bozan yapmaz. Oyun kurucu yapar. Siz, geçmişte süpermarketini sizin ülkenize açtığı ve içinde istediği fiyata sattığı, satarken size aşağıladığı bir yerde adamın ülkesine gidip bir market açıyorsunuz. Bunu öyle adama kolay yedirmezler." şeklinde konuştu.
F-22

Yarar, MMU ile beraber Türkiye'nin kimsenin teknolojisini ve kodlarını bilmediği bir uçağı inşa ettiğini belirterek, "Şimdi ABD, İsrail'e F-35 konusunda bazı kısıtlamalar getirdi. Bir ülke, sattığı ülkedeki uçağa kimin binip binmeyeceğine karar veriyor. Mesela Yunanistan, Türkiye'ye F-16 satılmasına karşı çıkmadığını belirtti. Çünkü F-16'yı alırsak bu gibi Milli Muharip Uçak'ların yapımından vazgeçmiş olacağız. Bu bir başkaldırıştır. Kafa koyuyoruz. Bu uçak çok kelle götürtür." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63