Türkiye Akyazı'da kenetlendi! Trabzonspor tur kapısını araladı

UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor evinde İsviçre'nin Basel takımını 1-0 mağlup etti.

16 Şubat 2023 Perşembe 22:45
Türkiye Akyazı'da kenetlendi! Trabzonspor tur kapısını araladı

UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor sahasında Basel'i konuk etti. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı bordo-mavili ekip 1-0 kazandı. 

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 65. dakikada Larsen kaydetti. 

Bu sonuçla birlikte temsilcimiz Trabzonspor, 23 Şubat'ta İsviçre'de oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj elde etti. 

TFF BAŞKANI VE SÜPER LİG KULÜP BAŞKANLARINDAN DESTEK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig kulüplerinin başkanları, geliri depremzedelere bağışlanacak karşılaşmaya destek verdi. Tüm takım taraflarına açık olan karşılaşmaya birçok takımdan taraftar forma ve atkıları ile geldi. Maç öncesinde kentte formalarıyla gezen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer takımların taraftarları, bordo-mavili taraftarlarla kucaklaşarak dostluk örneği sergiledi.

MOHAMED ZEKİ AMDOUNİ'DEN "GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE'M" TİŞÖRTÜ

Türkiye’ye destek veren Basel'in Türk asıllı futbolcusu Mohamed Zeki Amdouni, maç öncesi ısınma sırasında sahaya üzerinde "Geçmiş olsun Türkiye'm" tişörtü ile çıktı. Mücadele öncesinde sahaya UEFA tarafından Türkçe ve Arapça; ‘Yanınızdayız’ yazılı pankart açıldı.

"HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ, YARALARIMIZI SARACAĞIZ"

Trabzonspor taraftarları maç öncesinde tribünde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde enkaz altından kurtarılanları temsilen özel bir koreografi hazırladı. Koreografide, enkazdan kurtarılan bir bebek, arama kurtarma ekibi, yaşamını yitiren Meksika arama kurtarma köpeği Proteo, depremde Türkiye’ye her anlamda destek veren ülkelerin bayrakları ve Türk bayrağı detayları yer aldı.

Türkiye 'Tek Yürek' oldu! Trabzon'da unutulmaz anlarTürkiye 'Tek Yürek' oldu! Trabzon'da unutulmaz anlar

Öte yandan bordo-mavili taraftarlar, "Hep Birlikte Olacağız Yaralarımızı Saracağız" yazılı pankart açtı.

Marşların söylenmediği karşılaşma öncesinde Trabzonspor taraftarları, stadı ’Yallah Bismillah Allahuekber’ ve ‘Türkiye üşüme Trabzon seninle’ sloganlarıyla inletti. Karşılaşma öncesinde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar yine müsabakanın 4’üncü dakikası 17’nci saniyesinde ‘Türkiye üşüme Trabzon seninle’ tezahüratında bulundu.

Tribünleri dolduran taraftarlar, depremden etkilenen şehirlerin il koduna karşılık gelen dakikalarda tezahüratlarda bulundu.  Afetzedeleri tezahüratla anan taraftarlar, deprem bölgesinde yer alan illerin plaka kodlarına denk gelen dakikalarda il adını söyleyerek "burada" dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63