Türkiye can derdinde ABD petrol! Depremi böyle gördüler

Türkiye 10 ildeki yaraları sarmak için uğraşırken ABD'li gazete The Wall Street Journal (WSJ), Batı'ya ihraç edilen petrolün derdine düştü.

07 Şubat 2023 Salı 16:30
Türkiye can derdinde ABD petrol! Depremi böyle gördüler
  • Haber7 - ÖZEL

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler ile 6’nın üzerindeki çok sayıda artçı sarsıntılar 10 ilde büyük yıkıma neden oldu.

Türkiye, can pazarının yaşandığı ve yaraların sarılmaya çalışıldığı 10 ilde zamanla yarışırken ABD gazetesi The Wall Street Journal (WSJ), “Depremler Orta Doğu'daki petrol operasyonlarını bozdu” başlıklı ilginç bir habere imza attı.

TÜRKİYE CAN DERDİNDEYKEN ABD'Lİ GAZETE PETROL DERDİNE DÜŞTÜ!

İki şiddetli deprem nedeniyle Türkiye’deki petrol terminallerinin kapanmasına ve Batı'ya yönelik sevkiyatların etkilendiğini yazan WSJ, Ceyhan üzerinden dünyaya açılan Irak petrolünün akışının durdurulduğunu belirtti.

Ceyhan’dan dağıtılan petrolün Avrupa ihraç edildiğini yazan WSJ’nin haberinde, “Ceyhan normalde günde 1,2 milyon varil petrol kapasiteli Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla Azerbaycan petrolünü Avrupa'ya ihraç ediyor.” denildi.

IRAK PETROLÜNÜN AKIŞININ DURDUĞUNU YAZDI

Suriye'deki günde 130 bin varil kapasiteli ana petrol rafinerisinin de depremlerden zarar gördüğü aktarılan WSJ’nin haberinde devamla şu ifadeler kullanıldı:

“Terminal aynı zamanda, çoğu Kürt özerk bölgesinden olmak üzere Irak'tan gelen günde yaklaşık 500 bin varil ham petrolün yükleme noktası ki kapatılması demek, piyasaların Türkiye üzerinden gönderilen Irak petrolüne kapatılması anlamına geliyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63