Türkiye'ye anlamlı destek: Bir ülke daha ulusal yas ilan etti!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık deprem felaketleri sonrası Arnavutluk’tan Türkiye’ye anlamlı destek geldi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, 13 Şubat Salı günü ulusal yas günü ilan etti.

11 Şubat 2023 Cumartesi 06:15
Türkiye'ye anlamlı destek: Bir ülke daha ulusal yas ilan etti!

Türkiye, 6 Şubat 2023 günü "asrın felaketi" olarak tanımlanabilecek depremlerle karşı karşıya kaldı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık sarsıntılar 10 ilde yıkıma neden oldu. Binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Türkiye, felaket sonrası yaralarını sarmak için canhıraş bir mücadele örneği sergilerken dünya da tek yürek oldu.

60'tan fazla ülke arama kurtarma çalışmaları için yardım talebinde bulundu. Uçaklar peş peşe kalktı, sahra hastaneleri kuruldu.

Balkanlar da Türkiye için kenetlendi. Kosova, Makedonya, Bosna Hersek seferber oldu. Arnavutluk'ta ulusal yas ilan edildi.

Edi Rama

ARNAVUTLUK'TAN ANLAMLI DESTEK

Arnavutluk'tan Türkiye'ye anlamlı destek geldi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, 13 Şubat Salı günü ulusal yas günü ilan etti.

"BENZER FELAKET ARNAVUTLUĞU VURDUĞUNDA TÜRKLER YANIMIZDAYDI"

Başbakan Edi Rama mesjında, "Arnavutluk hükümeti, Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen büyük depremin kurbanları için 13 Şubat Pazartesi gününün ulusal yas günü olmasına karar vermiştir. Bir süre önce benzer bir felaket Arnavutluk'u vurduğunda yanımızda olan dostumuz Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz" ifadelerine yer verdi.

30 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ

Rama ayrıca pazartesi günü devlet kurumlarında bayrakların yarıya indirileceğini söyledi. Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından Arnavutluk hükümeti, 30 kişilik bir kurtarma ekibi göndermişti.

Bangladeş, KKTC ve Kosova da deprem felaketleri sonrası ulusal yas ilan etmişlerdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63