Uydu fotoğraflarıyla başlatılan algı operasyonunu bozdu! Tek tek gerçeği ortaya çıkardı

Kahramanmaraş'ın uydu fotoğrafları üzerinden başlatılan algı operasyonu bozuldu. Algı çalışmasını gözler önüne seren gazeteci Emre Erciş, "İşte toplum mühendisliğini ve algıyı böyle yapıyorlar" ifadesiyle gerçeği ortaya çıkardı.

18 Şubat 2023 Cumartesi 19:00
Uydu fotoğraflarıyla başlatılan algı operasyonunu bozdu! Tek tek gerçeği ortaya çıkardı

Haber7

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın uydu fotoğrafları üzerinden başlatılan kara propaganda ifşa oldu. 

Uydu fotoğraflarının paylaşıldığı Kahramanmaraş'ın batı bölgesinin AK Parti döneminde yapılandığı belirtilirken, bu bölgenin yıkıma uğradığı edildi. Ancak şehrin batısının yıkıldığı iddiasının gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

UYDU FOTOĞRAFLARINI DEŞİFRE ETTİ

Sosyal medya hesabından uydu fotoğraflarını deşifre eden Erciş, gerçeği tek tek anlattı. Fotoğraflar üzerinden algı çalışması yapıldığını kaydeden Emre Erciş, şu ifadelerle algı operasyonunu bozdu:

ALGI NASIL YÖNETİLİR?

1-Depremden sonra uydu görüntüleri üzerinden toplum mühendisliği yapılmak isteniyor.

Nasıl mı?

Örnek vereyim:

'Kahramanmaraş'ın Batısının 2004 ve 2022 yıllarına ait uydu görüntüsü' şeklinde paylaşım yapılıyor ve şu görseller paylaşılıyor.

2-Bu 2004 ve 2022 yıllarına ait bu 2 uydu görüntüsüne ilk bakan ister istemez 'Vay be' 2004'teki yapılara 2022'deki yapılara bak. İşte AK Parti döneminde her yer bina olmuş ve yıkılan binalar AK Parti döneminde yapılmış.' diyecektir.

Peki bu 2 uydu görüntüsünün doğrusu ne?

3-Şimdi size aynı bölgenin 2004 öncesini 2023 yılına ait görüntüsünü ve depremden 3 gün sonra yani 9 Şubat 2023 tarihine ait uydu görüntülerini paylaşacağım. Önce bu 3 uydu görüntüsüne dikkatli bakın.

4-Buraya kadar her şey normal. Şimdi detaylara geçelim. algı için paylaşılan 2 uydu görüntüsü ve benim paylaştığım 2 uydu görüntüsünde yıkımın yaşandığı tek bölgeyi kırmızı kutu içine aldım.

5-Kırmızı kutu içine aldığım yeri yaklaştırarak inceleyelim ve yıkımın yaşandığı bu bölgenin 2003 ve deprem öncesi görüntüleriyle deprem sonrası görüntüsüne bakalım. 

1. FOTO: 2003 öncesi
2. FOTO: Deprem öncesi 2023
3. FOTO: 9 Şubat 2023

6-Algı için paylaşılan 2 uydu görselinde yıkımın yaşandığı tek yer olan stat ve çevresini biraz daha yaklaştıralım. 

1. FOTO: 2003 öncesi
2. FOTO: Deprem öncesi 2023
3. FOTO: 9 Şubat 2023

7-Bundan sonra inceleme size kalıyor. Depremde yıkılan binaları MAVİ, 2003 öncesini KIRMIZI ve 2003 sonrası yapılan ve depremde yıkılan binaları TURKUVAZ kutuya aldım

GÖRECEĞİNİZ TEK ŞEY, YIKILAN BİNALARIN HEPSİNİN 2003 ÖNCESİNE SADECE 2 BİNANIN 2003 SONRASI YAPILDIĞI.

 

8-İşte toplum mühendisliğini ve algıyı böyle yapıyorlar.

Kaç kişi bu uydu görüntülerini karşılaştırarak inceler ve gerçeği görür? Çok az... Hele bir de muhalif ise inceleme gereği bile duymadan önüne sunulana tam teslim olur. 

Bu tip manipülasyonlara dikkat edin...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63