Uzman isimden dikkat çeken açıklama: Tetiklenen bir deprem, artçı değil...

Hatayın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve 3 dakika sonra da Samandağda 5,8 büyüklüğünde peş peşe meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

21 Şubat 2023 Salı 06:30
Uzman isimden dikkat çeken açıklama: Tetiklenen bir deprem, artçı değil...

Son dakika haberi... Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem felaketlerinin ardından dün akşam yine Hatay peş peşe ürkütücü iki depremle sarsıldı.

AFAD'a göre Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4; 20.07'de de 5,8 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Sarsıntılar paniğe neden olurken Jeolog Okan Tüysüz de depremlere ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Jeolog Okan Tüysüz

"TETİKLENEN BİR DEPREM"

NTV canlı yayınına katılan Tüysüz, 6,4 büyüklüğündeki depremin artçı olmadığını tetiklenen bir deprem olduğunu söyledi.

Tüysüz depreme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu tetiklenen bir deprem bu artçı bir deprem değil. Antakya'nın içerisinden Akdeniz'e bir fay var. Avrupa Sismoloji Ajansı bunu 6.6 olarak veriyor. Kırılan fayın stres biriktiren yeriydi. Göksun-Savrun Fayı yine deprem oluşturabilecek bir bölge. Orada birkaç bin yılda bir deprem oluyor ama dengeler büyük ölçüde değişti. 6 Şubat’ta olan depremin kuzeyi. Bingöl-Palu bölgesi de stres biriken ve tetikleme olacak olan bölgeler. Bu bölgelerde dikkatli olmak gerekiyor. 6.4 yüzeye çıkan ve yüzey kırığı yaratan bir faydır. Antakya-Samandağ'da arasında bu büyüklükte bir tane daha olabilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63