Yok böyle vicdansızlık! Yalanla panikletip çalışmaların durmasına sebep oldular...

Son dakika haberi... Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ikiz depremlerle asrın felaketini yaşarken, ortalığı karıştırmaya çalışan provokatörler hiç durmaksızın yalan haberler üretmeye devam ediyor.

11 Şubat 2023 Cumartesi 07:15
Yok böyle vicdansızlık! Yalanla panikletip çalışmaların durmasına sebep oldular...

Son dakika haberi... Türkiye son yılların en büyük felaketini yaşarken provokatörler de boş durmadı. Kahramanmaraş'ta pazartesi günü 9 saat arayla iki büyük deprem meydana geldi. İlk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de yaşandı.

10 ilimizi yerle bir eden depremin büyüklüğü 7,7 olarak ölçüldü. Hemen ardından saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Son bilgilere depremlerde 20 bin 213 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 52 kişi de yaralandı. Depremden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu.

BARAJIN OLMADIĞI İLÇEDE PATLADI YALANI

Bu gece baraj olmayan Antakya'da  "Baraj patladı" iddiası ortalığı karıştırdı. Arama kurtarma ekipleri dahil birçok kişi işi gücü bırakıp kaçışmaya başladı. Kısa süre panik yaşanırken araya polis girdi ve anonsla gerçeği ortaya çıkardı.

Antakya'da baraj olmadığını belirten ekipler, "Asılsız ihbar. Lütfen işinizin başına gelin" diye uyarıda bulundu. Anons sonrası panik havası dağılırken, arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı.

BAKANLIKTAN YALANLAMA GELDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kurtarma ekiplerini ve vatandaşları panikleten Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Kirişci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar ASILSIZDIR. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir. Benzer bir dezenformasyon Atatürk Barajı ile ilgili de üretilmiş, yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirmiştik. Yarın da Hatay’daki barajlarımızı yerinde inceleyeceğim. Bu süreçte resmî kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

"BARAJLARIMIZDA HERHANGİ BİR SORUN YOKTUR"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, iddiaların asılsız olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yarseli Barajı patladı haberi tamamen yalandır. Barajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. Resmi açıklamalar dışındaki haberlere inanmayın. Hatay ile ilgili haberleri Valiliğimiz haber sitelerinden takip etmenizi öneriyoruz. Birtakım kötü niyetli kişiler ilimiz ile ilgili yalan haberler üreterek kamuoyunu yanlış yönlendirerek panik havası oluşturmaya çalışıyorlar."

YİNE 'EKŞİ SÖZLÜK'

Öte yandan 'baraj patladı' yalanının ekşi sözlükten yayıldığı ortaya çıktı...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63