Zelenskiy'den Putin'e 'görüşmeliyiz' mesajı: Müzakereler sonlanabilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Mariupol ve Buça'daki sivil katliamlara işaret ederek, "Bu suçlar yüzünden Rusya ile müzakerelerin tamamen durma riski var. Bu sorunların çözülmesi için iki liderin doğrudan görüşmesi gerek" dedi.

30 Nisan 2022 Cumartesi 06:45
Zelenskiy'den Putin'e 'görüşmeliyiz' mesajı: Müzakereler sonlanabilir

Ukrayna cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Polonyalı gazetecilere röportaj verdiği röportajda; Rusya ile Ukrayna arasında 2 aydan uzun süredir devam eden savaşa dair açıklamalarda bulundu.

"GÖRÜŞMELER SONLANABİLİR" MESAJI

Ülkesinin Rusya ile müzakerelerine değinen Zelenskiy, "Herhangi bir görüşmenin tamamen durdurulması konusunda yüksek riskler var. Bu, Rus ordusunun girdiği yerlerdeki sonuçlarla ilgilidir. Mariupol ve Buça'da yaşananlar nedeniyle insanlar onları öldürmek istiyor. Böyle bir ortamda konuşmak kolay değil" dedi.

"RUSYA SÖZÜNDEN DÖNÜYOR" İDDİASI

İki ülke heyetlerinin çeşitli seviyelerde çevrim içi görüştüğünü belirten Zelenskiy, "Biz, tek bir oyuncunun oynadığı siyasi tiyatro gösterisinde yer almak istemiyoruz. Rus tarafı, esir değişiminin olacağını ilk başta teyit ediyor ancak sonradan bu gerçekleşmiyor" diye konuştu.

"BEN VE PUTİN DOĞRUDAN GÖRÜŞMELİYİZ"

Zelenskiy, bu sorunların çözülmesi için iki liderin doğrudan görüşmesi gerektiğini vurguladı.

Kiev bölgesinde yeni toplu mezarın bulunduğunu ifade eden Zelenskiy, şimdiye kadar buna benzer mezarlarda toplam 900 kişinin bulunduğu bilgisini paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63