Dikkat: 26 İlde yağış var

11 Ağustos 2023 Cuma 04:24
Dikkat: 26 İlde yağış var

Florya Gazatesi /Gündem

Meteoroloji'nin son dakika açıklamasına göre 26 için sağanak yağmur uyarısı yapıldı. Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Kırklareli, Eskişehir, Çankırı, Kütahya ve Ankara'da sağanak bekleniyor. Meteoroloji'nin hava durumu tahminine göre, İstanbul ve Ankara'da sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra etkili olması bekleniyor.

Foto - 26 il için sağanak yağmur uyarısı! Meteoroloji saat verdi: İstanbullular dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ağustos'a ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. 'Eyyam-ı bahur' sıcaklarının ardından İstanbul'da yağış bekleniyor. Son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Eskişehir, Çankırı çevreleri, Kütahya'nın doğu kesimleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Foto - 26 il için sağanak yağmur uyarısı! Meteoroloji saat verdi: İstanbullular dikkat

HAVA NASIL OLACAK? Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Foto - 26 il için sağanak yağmur uyarısı! Meteoroloji saat verdi: İstanbullular dikkat

Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA 2 GÜN YAĞIŞ VAR Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde kuzey kesimlerde aralıklı yağışların görüleceğini söyledi.

Foto - 26 il için sağanak yağmur uyarısı! Meteoroloji saat verdi: İstanbullular dikkat

"İstanbul'da perşembe ve cuma günü için sağanak yağış beklentimiz var. Perşembe günü 28 derece sıcaklık bekliyoruz, İstanbul için mevsim normalleri civarında. Cuma günü 30 derece, cumartesi günü için az bulutlu ve açık bir hava var, 29 derece sıcaklık bekliyoruz. Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde perşembe günü az bulutlu ve açık, 35 derece sıcaklık var. Cuma günü biraz soğuyor, hava sıcaklığı 32 dereceye kadar düşüyor. Parçalı ve az bulutlu bir hava var. Cumartesi günü için az bulutlu ve açık, 31 derece sıcaklık bekliyoruz. İzmir'de üç gün boyunca yağış beklentimiz yok, genellikle az bulutlu ve açık bir hava var. Perşembe 32, cuma 33, cumartesi de 34 derece sıcaklık bekliyoruz."

Foto - 26 il için sağanak yağmur uyarısı! Meteoroloji saat verdi: İstanbullular dikkat

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU MARMARA Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. EDİRNE °C, 31°C Parçalı bulutlu İSTANBUL °C, 28°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Son Güncelleme: 11.08.2023 04:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63