Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapısını çalıyor

11 Ağustos 2023 Cuma 04:31
Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapısını çalıyor

Florya Gazatesi /Gündem

Türkiye'nin başarılı rolünü bu sözlerle duyurdular: Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapısını çalıyor

Norveç basını, Tahıl Koridoru'nun yeniden işlerlik kazanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı rolü ve diplomasisine dikkat çeken bir makale kaleme aldı. Tahıl Koridoru için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede tek etkili lider olduğunu yazan Norveç basını, “Herkes (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın kapısını çalıyor. Uluslararası siyasetin merkezine oturdu ve herkesle konuşabilen tek kişi oldu. Erdoğan, uluslararası siyasette büyük bir güç kazandı” ifadelerin kullandı.

Arşiv - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta liderlerle sohbet ettiği anlara ilişkin fotoğraf gündeme damga vurmuştu.

Arşiv - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta liderlerle sohbet ettiği anlara ilişkin fotoğraf gündeme damga vurmuştu.

Dünyadaki birçok ülkenin ihtiyacı olan tahılın Ukrayna ve Rusya'dan temin edilmesi için oluşturulan Tahıl Koridoru Anlaşması Rusya tarafından üçüncü kez durduruldu. Ukrayna tahılının dünya ülkelerine yeniden ulaşması için devreye girmesi gereken Tahıl Koridoru Anlaşması'nda tek umut Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Tüm gözler daha önce de olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı diplomasisine çevrildi.

"HERKES CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KAPISINI ÇALIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarılı tahıl diplomasisini Norveç basını Dagbladet yakın takibe alarak bir makale yayımladı. Erdoğan'ın Tahıl Koridorunun yeniden işlerlik kazandırılması için tek lider olduğunu yazan Norveç basını, birçok ülkenin Türkiye'nin kapısını çaldığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşındaki barışçıl rolüne dikkat çekilen analizde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın barışçıl çözümü için oyunun diplomatik galibi. "Herkesin" isteklerinin yerine getirilmesi için Erdoğan'a ihtiyacı var. O uluslararası siyasette çok etkili ve herkesle konuşabilen tek kişi. Putin, Biden, Zelenskj, AB, Afrika ve Asyalı liderler, hepsi Erdoğan'ın kapısını çalıyor."

 

"KENDİLERİNİN ÇÖZEMEDİKLERİ ŞEYİ ERDOĞAN'IN ÇÖZMESİNİ İSTİYORLAR"

Putin'in Türkiye ziyaretine değine Norveç basını, "Erdoğan'ın elinde o kadar iyi diplomatik kartlar var ki, daha önce dolaşmak zorunda kaldığı insanlara açıkça konuşabiliyor. Hatta Batılı liderler, Putin'in bir ay içinde Erdoğan'ı Türkiye'de ziyaret etmesini bile umuyorlar. Oysa Batılı liderlerin asıl politikaları onu (Putin) olabildiğince tecrit etmek. Kendilerinin çözemedikleri şeyi Erdoğan'ın çözmesini istiyorlar, yani Temmuz ayında Putin tarafından rafa kaldırılan Rusya ile Ukrayna arasındaki tahıl anlaşmasına can vermek istiyorlar. Bu da buğday fiyatının yüzde 20 artmasına neden oldu." ifadelerini kullandı.

Vilnius'taki NATO zirvesi hakkında yorumda bulunan Norveç basını Dagbladet, "Şimdi Erdoğan'ın uzun süredir istediği F-16 uçaklarının Türkiye'ye satılmasına istekli görünen ABD'yle kapılar tekrar açıldı. Erdoğan bir diğer şartını da bu yaz belirttiği AB ile üyelik müzakereleridir." şeklinde açıklama yaptı.

"ERDOĞAN, ULUSLARARASI SİYASETTE BÜYÜK BİR GÜÇ KAZANDI"

Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğine işaret eden Dagbladet, "Rusya Devlet Başkanı, yakında sahip olduğu tek kapı için Erdoğan'ın kapısında el sallıyor. Erdoğan, uluslararası siyasette güçlü bir belirleyici güç kazandı. Tam anlamıyla bölgede etkili bir güç olmak böyle bir şey." denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63