Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'in yakılması açık bir insanlık suçudur

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bugün Batı'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması insanlığın tamamına karşı yapılmış açık bir insanlık suçudur." dedi.

Fikret Yiğit
Fikret Yiğit
14 Ağustos 2023 Pazartesi 01:06
Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'in yakılması açık bir insanlık suçudur

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 14. Büyükelçiler Konferansı kapsamında büyükelçileri kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uluslararası alanda takip ettiği diplomasinin insani bir diplomasi olarak tanımlandığını söyledi.

Türkiye'nin izlediği insani yaklaşımı dünyanın bildiğini ifade eden Kurtulmuş, bu yaklaşımlardan birisinin Türkiye'nin göçmen politikasında izlediği tavır olduğunu kaydetti.

- "İslam düşmanı akımların gelişmesi Avrupa'nın makul siyaset damarlarını köreltmekte"

TBMM Başkanı Kurtulmuş, dünyada insanlığı içten içe kemiren, en temel insanlık düşmanı gelişmelerden birisi olan yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı ve özellikle İslam düşmanlığına karşı Türkiye'nin kategorik olarak ortaya koyduğu, içi doldurulmuş bir insanlık çağrısının olduğunu söyledi.

Batı'daki İslam karşıtı eylemlere değinen Kurtulmuş, "Bugün Batı'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması meselesi sadece birtakım faşistlerin, insanlık düşmanı canilerin, demokrasi düşmanlarının Müslümanlara karşı hakareti olarak görülmemelidir. Bu, başlı başına insanlığın tamamına karşı yapılmış açık bir insanlık suçudur. Bugün buna şu ya da bu sebeple seyirci kalanlar, aslında kendi sonlarını hazırlamaktadır. Avrupa'daki bu ırkçı akımların, İslam düşmanı akımların gelişmesi, aslında Avrupa'nın makul siyaset damarlarını köreltmektedir. Makul siyaset günden güne şımartılan, İslam düşmanlığı üzerinden pohpohlanan bu ırkçı, faşist demokrasi karşıtı güçlerin esiri, bir müddet sonra oyuncağı haline gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı karşısında ortaya koyduğu insani anlayışın, Avrupa halklarının da demokratik geleceği bakımından değerli olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63