Sinead O'Connor İrlanda'da son yolculuğuna uğurlandı

09 Ağustos 2023 Çarşamba 07:42
Sinead O'Connor İrlanda'da son yolculuğuna uğurlandı

Sinead O'Connor İrlanda'da son yolculuğuna uğurlandı

Florya Haber

İrlanda'daki binlerce hayranı, 56 yaşında hayatını kaybeden müslüman şarkıcı Sinead O'Connor'ı son yolculuğuna İslami usullere uygun bir şekilde uğurladı. İslami cenaze namazı kılındı.

İngiltere'de 56 yaşında hayatını kaybeden İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor'ın cenazesi, ülkede binlerce hayranı tarafından uğurlandı.

O'Connor'ın uzun yıllar yaşadığı eski evinin sokaklarını dolduran hayranları, salı günü İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins'in de katıldığı özel bir anma töreninin ardından cenaze alayına eşlik ederek sanatçıyı son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze korteji, Sinead O'Connor'ın 15 yıl yaşadığı Dublin'in güneyindeki küçük bir kasaba olan Bray'de sahil boyunca geçiş yaptı.

Hayranlarının bir kısmı cenaze arabasına çiçekler atarken bazıları da sanatçının hit şarkılarını seslendirdi. 

Liam McBurney/PA
Sinead O'Connor'ın cenaze kortejiLiam McBurney/PA

Ailesi, bu törenle 26 Temmuz'da Londra'daki evinde ölü bulunan şarkıcının hayranlarına İrlanda'da "son bir veda" sunmak istediklerini söyledi. 

Liam McBurney/PA
Sinead O'Connor'ın eski eviLiam McBurney/PA

Tören alayı, şarkıcının ölüm haberinden bu yana çok sayıda çelengin bırakıldığı eski evinin önünden geçti.

İrlanda Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, "Sinead O'Connor'ın yaşamı ve eserleri için duyulan üzüntü ve övgüler, onun İrlanda halkı üzerindeki derin etkisinin bir kanıtı." ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 09.08.2023 07:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63