Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonları hız kesmeden sürüyor. MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda terör örgütü (DHKP-C) içerisinde faaliyet gösteren 4 şüphelinin İstanbul’da kritik noktalara yönelik silahlı ve bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edildi.

Erdoğan'ın Suudi Arabistan hamlesi İsrail'i panikletti: Yeni üçlü ittifak mı doğuyor?
Erdoğan'ın Suudi Arabistan hamlesi İsrail'i panikletti: Yeni üçlü ittifak mı doğuyor?
İçeriği Görüntüle

4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Elde edilen bilgiler doğrultusunda MİT ve Emniyet birimleri tarafından ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) mensuplarına yönelik 03 Şubat 2026 tarihinde 22 ilde eş zamanlı geniş çaplı bir operasyon da gerçekleştirilmişti. Bu operasyonun ardından, İstanbul’daki DHKP-C hücrelerinin de çökertilmesi, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aşırı sol terör örgütlerine karşı etkili eşgüdümünün bir sonucu olarak değerlendirilmektedir.