- 66 yaşındaki gazeteci Reha Muhtar, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
- Muhtar, birkaç gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve kalp yetmezliği teşhisi konmuştu.
- 2024 yılında evinde düşerek beyin kanaması geçiren Muhtar, uzun süre yoğun bakımda tedavi görmüştü.
-
ON DAKİKA: 66 yaşındaki Gazeteci Reha Muhtar, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Birkaç gün önce Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde rahatsızlanan Muhtar, ilçedeki bir hastaneye kaldırılmıştı.
Reha MuhtarKALP YETMEZLİĞİ TEŞHİSİ KONULMUŞTU
Kalp yetmezliği teşhisi konulduğu belirtilen Muhtar'ın tedavisi hastanenin yoğun bakım ünitesinde sürüyordu. Muhtar, bugün hayatını kaybetti.
Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Nevra Gülhan Görgülü, Muhtar’ın vefatına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Reha Muhtar, 28 Mayıs 2026 tarihinde hastanemize getirilmiştir. Yapılan tıbbi değerlendirmesinde, ileri derece kalp yetersizliği, ritim bozukluğu, enfeksiyon ve kontrolsüz şeker hastalığına bağlı metabolik dengesinin bozulduğu görülmüştür. Genel yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlanan hastamızda çoklu organ yetmezliği gelişmiş ve yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen 3 Haziran saat 02.15'te vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerini kullandı.

2024 YILINDA ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ
Reha Muhtar, 20 Ağustos 2024'te evinde düşüp beyin kanaması geçirmiş ve entübe edilmişti.
Uzun süre yoğun bakımda tedavi gören ünlü isim sonra taburcu edilmişti.
REHA MUHTAR KİMDİR?
Reha Muhtar, 21 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul'de dünyaya geldi. Babası aslen Kerküklü ve Irak Türkmeni. İlk orta ve liseyi TED Ankara Koleji'nde bitirdi. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda tamamladı.
1983 yılında kendisi gibi gazeteci olan Selin Çağlayan'la olan evliliği beş yılın ardından sonlandı. Muhtar'ın, oyuncu Deniz Uğur’la olan ilişkisinden de 2009 yılında dünyaya gelen Mina ve Poyraz adında ikiz çocukları bulunuyor.




